Knap 8 millioner kroner fundet i frysepakker: Sagen er nu overdraget til politiet

7,7 millioner kroner i kolde kontanter. 

Det er, hvad Toldstyrelsen har fundet gemt i frostpakker i Grønlandshavnen i Aalborg. Sagen er nu videregivet til politiet.

Det oplyser Toldstyrelsen i en pressemeddelelse. 

“Det er et imponerende stykke kontrolarbejde, tolderne har lavet. De mange millioner kroner lå godt skjult i frostpakkerne,” siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund. 

Det er overvågninger fra Toldstyrelsen, der har ført til, at en række paller med frostvarer blev udtaget til kontrol i Grønlandshavnen i Aalborg. 

I toldpapirerne på pallerne med frostpakkerne var det angivet, at der var tale om en almindelig sending frysegods, men da tolderne undersøgte pakkerne nærmere, var der på ingen måder tale om en almindelig sending. 

“I det yderste lag af pakkerne var der intet at finde, men efter en grundigere gennemgang med scanning og pengehunde, fandt tolderne de mange kontanter, hvorefter politiet blev underrettet”, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund.

Toldstyrelsen oplyser, at “I sager med store pengebeløb, som den rejsende ikke ønsker, at myndighederne skal kende til, vækker det en mistanke om kriminel aktivitet.”

Toldstyrelsen skriver videre i pressemeddelelsen, at myndigheden har skarpt fokus på pengebevægelser over grænserne, og at det altid er på konkret mistanke, når Toldstyrelsen tilbageholder kontanter. 

Sagen er nu overdraget til Grønlands Politi.