Kat mister livet i mulig påsat brand

En brand i en lejlighed ved Aarhus natten til tirsdag kan være påsat, siger politiet. 47 blev evakueret

47 personer blev natten til tirsdag evakueret på grund af en brand i en lejlighed på Gudrunsvej i Gellerup i det vestlige Aarhus.

Ingen kom til skade i branden, som muligvis var påsat.

Det oplyser Østjyllands Politi i et opslag på det sociale medie X.

Politiet fik en anmeldelse om branden klokken 00.52 tirsdag.

Den udviklede sig hurtigt med ild på begge sider af bygningen og en meget kraftig røgudvikling, som vanskeliggjorde evakueringen af særligt personer i ejendommens øverste lejligheder, skriver politikredsen tirsdag i sin døgnrapport.

I lejligheden, der brød i brand, var der fem personer, som kom ud ved egen hjælp. Én person blev genhuset efter branden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her er katten, der er død i branden

Alle de evakuerede blev tilset af ambulancepersonale, men ingen havde umiddelbart behandlingskrævende skader.

Branden var slukket omkring klokken 04.30.

Den indledende efterforskning på stedet tyder på, at branden kan være påsat.

Derfor har området været afsøgt med hunde, og tirsdag formiddag er politiet stadig på adressen, som undersøges af brandefterforskere.

– Vi efterforsker bredt hvad angår både brandens årsag og motiv dertil. Vi vil være synligt til stede i området med ekstra mandskab og vil i den forbindelse opfordre til, at man kommer til politiet, hvis man har oplysninger om sagen, siger politiinspektør Anders Uhrskov i pressemeddelelsen.

Natten til tirsdag – klokken 00.27 – modtog Østjyllands Politi en anden anmeldelse om brand. Det var i en bil på Elna Munchs Gade.

Da det er tæt på Gudrunsvej, undersøger politiet, om der er en forbindelse mellem de to sager, men tirsdag morgen tyder det på, at der ingen relation er mellem de to.

En besked er sent mandag aften afsendt til mange borgere i et stort område i forbindelse med, at der er fundet colibakterier i deres drikkevand. Derfor opfordres borgere stærkt til at koge drikkevandet.