25. aug. 2022 - 9:14

Kat død efter lejlighedsbrand: “Nåede ikke ud i tide”Nordsjællands Politi og brandvæsnet fik meldingen om en lejlighedsbrand i Helsingør onsdag eftermiddag.

Da de ankom til adressen, var der allerede røgudvikling i ejendommen, så den første opgave bestod i at få alle beboere og husdyr ud af lejlighederne.

Det lykkedes brandvæsnet at få alle ud uden at nogen kom til skade, men nu oplyser vagtchefen, at en kat i en lejlighed ikke nåede ud af den brændende bygning i tide. Udover den nu døde kat, var der også en kanin og en anden kat i lejlighedsejendommen. Kaninen blev reddet, mens den anden kat nu er savnet.

“Vi får meldingen klokken 16.14 og rykker med det samme. Vi får reddet alle ud, men det var ikke muligt at redde den ene kat fra branden”, siger Vagtchef David Eckert fra Nordsjællands Politi.

Det har været en større opgave at komme ind i 2 af de 3 lejligheder, der har været påvirket branden, da begge var udstyret med en sikkerhedsdør. Denne længere procedure gør nu, at begge lejligheder med sikkerhedsdøre nu er ramt af sodskade. Derfor skal begge familier genhuses, så man kan få renset lejlighederne for sundhedsskadelige stoffer, inden familierne kan vende tilbage til deres hjem.