Kæmpe narkosag: Mange hundredevis af kilo overdraget i villakvarter

Retten i Esbjerg danner i dag ramme om et stort grundlovsforhør

Tirsdag formiddag foregår et stort grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg, hvor ni ud af i alt 15 sigtede i en stor narkosag med indsmugling af flere tons hash stilles for en dommer

Seks mænd og tre kvinder er netop fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg, hvor de er mistænkt for at have roller i en organiseret narkoring.

Narkoringens metode var ifølge sigtelsen at hente flere hundrede kilo hash ad gangen i Tyskland og transportere det til Danmark i tyske udlejningsbiler.

Det skriver JydskeVestkysten.

De flere hundrede kilo narko blev i flere tilfælde overdraget ved en kirke i Røddinge til en af de mænd, der er anholdt på Sjælland. Andre gange blev hundredevis af kilo overdraget i et roligt villakvarter i samme by.

(Artiklen fortsætter under billedet)

SE OGSÅ: VIDNER SÅ TREÅRIG PIGE FALDE I DØDEN

Alle de anholdte er mistænkt for at være en del af et større, organiseret kriminelt netværk, der indsmugler og handler med store mængder hash og har tråde til udlandet.

I forbindelse med anholdelserne har politiet blandt andet beslaglagt flere skarpladte våben.

Anholdelserne er sket i Midt- og Vestjylland, Syd- og Sønderjylland, på Vestsjælland samt i København.

– Med dagens mange anholdelser har vi bremset flere personer, som vi mistænker for at være en del af et organiseret narkotikanetværk, hvor der har været en klar struktur og rollefordeling, siger politiinspektør i NSK Michael Kjeldgaard på politiets hjemmeside.

– Det er vores opfattelse, at størstedelen af de anholdte har stået for primært indsmuglingen af hash, mens en anden del af netværket har haft funktion som aftagere af hashen, hvoraf en del heraf er blevet distribueret til blandt andet Christiania.

12 af de anholdte er mænd, mens de tre øvrige anholdte er kvinder. Personerne er alle i alderen fra 23 til 53 år.

13 af personerne er sigtet for indsmugling og afsætning af store mængder hash flere steder i Danmark. To er sigtet for at have handlet med store mængder hash, blandt andet på Christiania.

Alle 15 vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag. Ni i Retten i Esbjerg, fire i Retten i Næstved og to i Retten i Glostrup.