Kæmpe aktion: Politiet slår til mod rockerklubhus og anholder 17 medlemmer

Politiet har onsdag morgen slået til i en koordineret aktion mod et rockerklubhus i Brøndby og flere andre adresser på Sjælland. Her har man anholdt i alt 17 bandemedlemmer for et overfald begået i Pusher Street

Den 28. april blev en 20-årig mand overfaldet på Pusher Street i Christiania af mindst 13 andre mænd.

Siden da har Københavns Politi efterforsket episoden, og i dag ser der ud til at være sket et gennembrud, da politiet er skredet til anholdelse af 17 bandemedlemmer.

Anholdelserne skete i en koordineret aktion onsdag morgen i samtlige politikredse på Sjælland. Politiet har ransaget på de adresser, hvor anholdelserne fandt sted og også ransaget et klubhus i Brøndby.

Her er der ifølge Københavns Politi blevet fundet en del effekter, som vil indgå i den videre efterforskning samt flere kilo hash.

Alle de 17 anholdte er mænd i alderen 21 til 42 år.

De er sigtet for overfaldet den 28. april omkring klokken 19 på Pusher Street i Christiania.

Her gik en større gruppe af mørkklædte mænd ind og overfaldt en 20-årig mand med slagvåben, spark og knivstik. Presse-fotos.dk er i besiddelse af en video, der viser overfaldet, men har ikke valgt at bringe den.

På videoen kan man se mindst 13 mænd stå omkring den 20-årige og overdynge ham med spark og slag med våben, mens han ligger ned. Gerningsmændene stikker efterfølgende af fra stedet.

Den 20-årige mand kom alvorligt til skade, men har ikke været i livsfare.

”Lige siden har vi efterforsket sagen intensivt, og vi er nu så langt, at vi mener at kunne knytte de anholdte til overfaldet,” fortæller vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Afdelingen for Organiseret Kriminalitet i Københavns Politi.

”Vi har sat temmelig meget ind på at finde frem til overfaldsmændene, for vi vil ikke acceptere den voldsparathed, som banderne udviser – hverken i eller uden for Pusher Street,” siger Knud Hvass.

(Artiklen fortsætter under billedet)

SE OGSÅ: 16-ÅRIG DRENG SMIDT I FÆNGSEL FOR FLERE VOLDTÆGTER AF MINDREÅRIG PIGE

Umiddelbart efter overfaldet den 28. april anholdt Københavns Politi fem mænd i en bil i nærheden af Christiania. De blev alle løsladt efter afhøring, men to af dem er blandt dagens anholdte.

Alle 17 anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag klokken 14 ved Byretten i København med krav om varetægtsfængsling.

Da anklagemyndigheden vil begære lukkede døre, har Københavns Politi ikke yderligere kommentarer i sagen.