09. okt. 2022 - 9:55

“Jeg vil skide på jeres særlige behov” – Børn med autisme truet af skolebuschaufførBørn med autisme på Lolland har allerede en svær hverdag, hvor de hele tiden skal tolke situationer og forsøge at finde løsninger på hændelser, som ikke er en del af deres faste rammer. Men de seneste uger har børnene også skulle høre på en skolebuschauffør, som både truer og råber ad børnene.

Det skriver TV2 Øst, som er kommet i besiddelse af en video, som en af børnene har optaget af chaufføren. Her kan man se, at buschaufføren truer eleven med ‘en på hovedet’ hvis eleven ikke tier stille.

Denne episode er ikke enkeltstående, og eleverne har fundet sig i flere verbale overfald fra chaufføren. Bland andet har den voksne mand spurgt en pige med autisme, om hun var dum.

Men det er ikke kun ord, som chaufføren har kastet i de autismediagnosticeret børns vej. Børnene fortæller deres forældre, at chaufføren har stillet sig i døren, og ikke ville lukke børnene ud.

Denne situation kan være enormt svær for et barn med autisme, da de allerede har svært ved nærvær, fortæller en af forældrene til TV2 Øst.

LIGE NU LÆSER ANDRE: MELDING OM PÅSAT BRAND: BRANDVÆSNET RYKKER UD TIL BRAND I SKUR

“Jeg tror slet ikke, at de er klar over, hvor ødelæggende det er. Min datter var meget bange og rystet over situationen, og hun havde ikke lyst til at tage i skole. For børnene hænger transporten og skolen sammen, og det er ikke to enheder, de kan adskille. Så når de har dårlige oplevelser med transporten, så går det også udover deres opfattelse af skolen. Desuden er det ødelæggende for tilliden mellem voksne og børn, at han taler til dem på den måde”, fortæller Maiken Huusom til TV2 Øst. Hun er mor til en af pigerne i skolebussen

Busselskabet vil ikke stille op til interview

Busselskabet Nymand, som har ansat den pågældende chauffør ønsker ikke at stille op til interview, men de har givet en undskyldning til Maike Huusom, og hendes datter er ikke blevet kørt af chaufføren igen.