30. nov. 2021 - 12:21

Ingen sad bag rattet midt i Aarhus: Politi påkørte farlig flugtbilistDer sad ingen chauffør på førersædet af den bil, som politiet mandag aften påkørte og standsede under en biljagt i Aarhus.

Det skriver Østjyllands Politi.

Omkring klokken 20:40 blev betjente i en civil patruljebil opmærksomme på en bil, der kørte over for rødt i krydset på Søren Frichs Vej.

I det efterfølgende kryds kørte bilen også over for rødt, og så slog patruljen blinket til for at bringe bilisten til standsning.

Bilisten fortsatte dog i høj fart, mens han trak ud på midten af vejen.

Men da bilen kører ud på Ringgadebroen i det centrale Aarhus, gør betjentene sig en uhyggelig opdagelse.

“På Ringgadebroen kørte bilen pludseligt noget langsommere, og da patruljen kom tættere på, så det ud som om, der ikke længere sad nogen på førersædet, og ingen styrede rattet,” skriver Østjyllands politi.

Kort før krydset ved Søndre Ringgade begyndte bilen at dreje på vejen. Her bragte betjentene bilen til standsning øjeblikkeligt.

“Da betjentene vurderede, at det ville farligt at lade bilen fortsætte, påkørte de den bevidst, så den ramte ind i en lysmast”, skriver Østjyllands Politi.

I bilen fandt politiet to mænd på 25 og 28 år, som blev anholdt på stedet. Ingen af dem sad vel og mærke på førersædet.

Under ransagningen af bilen fandt politiet en kniv, golfkølle og en joint.

Mændene nægtede at kende til kniven og golfkøllen, mens én af mændene indrømme, at jointen var hans.

De to mænd blev begge sigtet for narkokørsel, da politiet ikke havde klarhed over, hvem der havde ført bilen. Den ene af mændene blev også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Østjyllands Politi oplyser, at man nu er ved at klarlægge, hvem der kørte bilen, og hvem kniv og golfkøllen tilhører, og derfor kan de to mænd se frem til flere sigtelser.ANDRE LÆSER OGSÅ