Indkøbsrod i forsvaret: Virksomhed i klemme

Illustrationsfoto. Leopard 1-kampvogn – Foto: Forsvarsministeriet

Der er problemer Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse (FMI), hvorfor der også bliver foretaget en ekstern advokatundersøgelse af styrelsen. Blandt de ramte er forsvarets mangeårige leverandør, Pro-safe A/S.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har igangsat en ekstern advokatundersøgelse af Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse (FMI) i kølvandet på indkøbsrod hos styrelsen.

Nu fortæller virksomheden Pro-safe A/S i en pressemeddelelse om ubetalte millionregninger og et afbrudt samarbejde på trods af årtiers samarbejde.

“Jeg er rystet over, at FMI’s adfærd nu får alvorlige konsekvenser for den virksomhed, som jeg har knoklet for at skabe siden 1999. FMI har spærret for al samhandel med Pro-Safe A/S og derfor har jeg allerede været nødt til at fyre halvdelen af mine medarbejdere og det er tragisk at opleve, hvordan man som lille privat virksomhed behandles af FMI”, udtaler Søren West i pressemeddelelsen udsendt af Pro-Safe A/S selv.

Der fortælles i pressemeddelelsen om 62 ubetalte fakturaer for 2,5 mio. kr. som Pro-Safe A/S har leveret til FMI. Det handler blandt andet om syv RIB-fartøjer, Garmin-udstyr og service bl.a. på flådens maritime fartøjer og udstyr.

”Vi har i månedsvis forsøgt dialog og mægling med FMI og deres advokater i Kammeradvokaten, men det har de indtil nu totalt afvist. Derfor er vi desværre nødsaget til at forberede en voldgiftssag mod FMI for at få vores tilgodehavende betalt. Jeg forventer også, at vi klager til Ombudsmanden og over den måde FMI som offentlig myndighed har forvaltet deres ansvar på”, afslutter Søren West.