03. dec. 2021 - 18:38

Indfører visitationszoner efter skyderierEfter skudepisoden i Rødovre har Københavns Vestegns Politi besluttet at indføre visitationszoner i både Rødovre og Herlev Kommune. Visitationszonen træder i kraft i dag klokken 18 og varer indtil fredag den 17. december klokken 18.

Samtidig har Københavns Politi indført to visitationszoner. Én i Tingbjerg/Husum og én, der omfatter dele af Nørrebro og Nordvest.

Visitationszonerne indtræder som en reaktion på en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn, der formodes at være relateret til rocker- og bandemiljøet.

I flere af tilfældene er der anvendt skydevåben og flere er afgået ved døden.

I dag, 3. december, er en mand afgået ved døden, efter en skudepisode ved en frisør i Rødovre. To andre blev ligeledes ramt af skud.

Derudover afgik en ung mand ligeledes ved døden dagen før, da han blev skudt i ryggen på Nørrebrogade i København.

Gør det sværere at begå kriminalitet i området

Når en visitationszone indføres, får politiet tilladelse til stikprøvevis at gennemgå personers tøj, ejendele og køretøjer i et geografisk område, for at forebygge at kriminelle foretager kriminelle handlinger, der kan sætte andres liv i fare.

”Mens vi arbejder hårdt på at standse det her og retsforfølge de skyldige, skal vores borgere kunne føle sig trygge, hvor man bor og færdes – og med en visitationszone gør vi det sværere for kriminelle at udøve deres aktiviteter i området,” siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.

Visitationszonen i Rødovre og Herlev Kommune.
Visitationszonen i Tingbjerg/Husum.
Visitationszonen i Nørrebro og Nordvest.