Indbrud på børneafdeling på sygehus: 13 stjålne computere blev fundet på udrejsecenter

Normalvis er det syge børn, som kommer på børneafdelingen på akutmodtagelsen i Herning, men onsdag aften i sidste uge var det ubudne gæster, der var på besøg.

Det skriver TV Midtvest.

Onsdag klokken 22:39 modtog politiet således en anmeldelse fra Regionshospitalet i Herning, om at der manglede 13 computere på børneafdelingens akutmodtagelse.

Personalet kunne konstatere, at der manglede en enkelt Macbook Pro computer og 12 computere af mærket Lenovo, som alle ellers havde været opbevaret aflåst på sygehuset.

“Det er vovet at lave indbrud på et hospital. Og de slipper heldigvis heller ikke godt fra det”, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Politiet kunne nemlig via en indbygget sporingsapp i den stjålne Macbook finde frem til tyven.

Appen hedder Find My Iphone, og den sender et signal til ejeren, om hvor computeren befinder sig. På den måde kunne politiet hurtigt lokalisere den.

Appen viste, at computerne befandt sig på Udrejsecenter Kærshovedgård i Ikast.

Der blev strakt derfor straks sendt en patrulje til Kærshovedgård. Her fandt politiet hurtigt frem til tyvekosterne, som lå i en container på udrejsecenteret.

Politiet mistænker en 34-årig mand for at stå bag tyveriet, men har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Politiet efterforsker nu sagen ved at gennemgå overvågning fra sygehuset og Kærshovedgård for at finde beviser.

Under politiets besøg på udrejsecenteret overraskede de en 27-årig mand på hans værelse. Den 27-årige smed hurtigt en computer ud af vinduet, da politiet kom ind på hans værelse.

Om computeren og den 27-årige har noget med indbruddet på sygehuset at gøre ved politiet endnu ikke, men kan ikke udelukkes, siger politiet til TV Midtvest.

Sygehuset i Herning har efterfølgende fået de 13 computere tilbage.