03. feb. 2023 - 20:36

Idømt livstid for koldblodigt drab: 22-årig overgav sig men blev likvideretKenny Villanueva Jensen tv. og Ali Yildirim th.

26-årige Kenny Villanueva Jensen og 22-årige Ali Yildirim er begge fredag blevet straffet med livstidsdomme efter et koldblodigt mord begået i Brøndby

Serdal Bas på 22 år løb om eftermiddagen den 28. december 2021 for sit liv, da han blev jagtet af pistolbevæbnede Kenny Villanueva Jensen og Ali Yildirim i Hallingparken i Brøndby Strand.

De to er fredag blevet idømt livsvarigt fængsel ved Retten i Glostrup.

Ifølge dommen opsøgte Kenny Villanueva Jensen og Ali Yildirim det 22-årige offer tilbage den 28. december 2021 på et parkeringsareal i Brøndby Strand for at dræbe ham.

Serdal Bas flygtede fra stedet, men blev eftersat af de nu to drabsdømte.

“Det varede cirka et minut, før han blev indhentet af Kenny. Han overgiver sig, kan man se. I den forbindelse bliver han likvideret på klos hold,” fortalte senioranklager Peter Rask under dagens retsmøde ifølge Ritzaus Bureau, der var til stede i retten.

Kenny Villanueva Jensen skød Serdal Bas med tre skud, hvor et af dem ramte ham i hjertet.

Det var på baggrund af vidneudsagn og overvågningsvideo, at Københavns Vestegns Politi hurtigt fandt ud af, hvem der stod bag drabet.

Derfor kunne politikredsen allerede dagen efter offentligt efterlyse de to personer.

Det fik Kenny Villanueva Jensen til at melde sig selv efter en uge, og få dage efter kunne politiet anholde Ali Yildirim, da han landede i Københavns Lufthavn.

SE OGSÅ: BEGRAVELSE ENDTE I SLÅSKAMPE OG PÅKØRSLER

Kenny Villanueva Jensen erkendte i retten at have affyret de dræbende skud. Ali Yildirim har omvendt forklaret, at han ikke var klar over, at hans kammerat ville skyde og har derfor nægtet sig skyldig i drab.

Den forklaring forkastede retten og idømte dem begge livstid.

”Retten har lagt vægt på, at drabet fandt sted med skydevåben på offentligt sted ved højlys dag, hvor der var flere udenforstående mennesker tilstede. At gøre sådan, vidner om usædvanlig brutalitet og kynisme”, siger specialanklager Peter Rask.

Ifølge Kenny Villanueva Jensens forsvarer Peter Kragh var motivet til drabet, at hans klient havde fået tæsk og en dummebøde af Serdal Bas noget tid inden mordet, og det altså skulle hævnes. Personer med tilknytning til Serdal Bas havde samtidig bevidst påkørt Kenny Villanueva Jensen på et andet tidspunkt.

Dommen blev afsagt fredag aften. Både Kenny Villanueva Jensen og Ali Yildirim har anket straffen.ANDRE LÆSER OGSÅ