Idømt fængsel for organiseret hashhandel i boligområde

Foto: Østjyllands Politi

En 27-årig mand er blevet dømt syv måneders ubetinget fængsel for at have været en del af organiseret hashhandel, der har fundet sted i et bestemt område i Brabrand.

Det er første gang, at der falder dom i en sådan sag i Østjylland.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Solgte hash som i en butik

Hashsalget skete i området ved Gudrunsvej 48-76, hvor der blev solgt hash som i en butik, og hvor der var faste åbningstider, vagtposter og ‘runnere’, som skulle løbe med stoffer, når politiet ankom slog retten fast.

Den 27-årige blev dømt for ved flere lejligheder sidste år at have solgt hash eller været i besiddelse af joints og hash med henblik på salg.

Hans straf blev skærpet, fordi retten konkluderede, at hashsalget skete i et område, hvor der foregik organiseret hashhandel.

Manden blev dømt for salg eller forsøg på salg af omkring 350 joints og 400 gram hash.

– Det er en principiel dom, der også får betydning fremadrettet, da man ligesom den 27-årige kan blive idømt en skærpet straf, hvis man deltager i den organiserede handel med hash, der finder sted i det område, siger Rosa Pape, som var anklager på sagen. 

Politiet vil ramme flere sælgere

Området omkring Gudrunsvej har længe været i søgelyset hos lokalpolitiet i Aarhus Vest, hvor betjentene har foretaget observationer, anholdelser og beslaglagt hash.

– Vi har lagt et stort tryk på de kriminelle derude og arbejdet hårdt for at standse den hashhandel, som foregår i området, og som skaber utryghed blandt borgerne. Vi kan se, at vores indsats har haft en synlig effekt, men vi kommer også fremadrettet til at være ekstra synligt til stede på Gudrunsvej, og vi går efter at få ram på flere sælgere og ikke mindst bagmændene. Vi følger udviklingen nøje, for vi ved også, at handlen løbende kan rykke sig til andre områder, siger politiinspektør René Raffo. 

Den 27-årige nægtede at have været med til organiseret hashhandel. 

Dommen blev afsagt i marts, og i april stod det så klart, at den ikke ville blive anket.