I aften: Stor mindehøjtidelighed for ofrene ved skyderiet i Field’s

Københavns Kommune holder i aften mindehøjtidelighed for ofrene efter skyderiet i Fields, der skete sen søndag eftermiddag

Klokken 20.00 på Ørestads Boulevard foran Field’s tirsdag aften vil danskere rykke sammen og mindes ofrene for angrebet i Field’s, der skete i søndags omkring klokken 17.35.

To 17-årige og en 46-årig mand er indtil nu afgået ved døden, mens fire stadig er i kritisk, men stabil tilstand.

SE OGSÅ: BLOD, SVED OG TÅRER: STORT GALLERI AF HIDTIL USETE BILLEDER FRA FIELD’S-ANGREBET

’Vi samles i aften uden for Field’s for at sende vores varmeste tanker til ofrene, deres pårørende og alle andre, der er berørt af søndagens skyderi.

Koret Ungklang vil synge for os, og Andreas Odbjerg slutter arrangementet af med en enkelt sang. Der er taler ved statsminister Mette Frederiksen og overborgmester Sophie Hæstorp Andersen. Det foregår kl. 20:00. Kom og vis din støtte,’ skriver Københavns Kommune på sin Facebookside.

Metro Service indsætter flere metrotog på strækningen i forbindelse med mindehøjtideligheden.

Mange mennesker har været berørte af den forfærdelige tragedie. Det ses tydeligt på Twitter, hvor arrangementet bliver delt vidt og bredt, ligesom Kongehuset har oplyst, at Kronprinsen og Prins Christian deltager til mindehøjtideligheden.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Angrebet skete i Field’s på Amager søndag klokken 17.35, hvor en mand gik rundt i indkøbscentret med en jagtriffel og skød mod tilfældige mennesker.

En 22-årige mand blev anholdt klokken 17.48, og han er den formodet gerningsmand. Mandag eftermiddag var han i grundlovsforhør, hvor dommeren valgte af varetægtsfængsle ham i 24 dage i surrogat. Varetægtsfængslingen skal altså i første omgang afsones på en lukket psykiatrisk afdeling.

SE OGSÅ: DOMMER HAR NU TRUFFET AFGØRELSE OM FIELD’S-GEVÆRMAND

To 17-årige og en 46-årig mand er afgået ved døden. To 19-årige, en 40-årig og en 50-årig er stadig indlagt på hospitalet i kritisk, men stabil tilstand. Den yngste, der blev ramt af skud i Field’s, var blot 15 år.

Københavns Politi har siden angrebet gjort det klart, at gerningsmanden skød mod tilfældige mennesker, og at køn, religion, race og lignende ikke spillede ind i motivet.

Mandag morgen begyndte de første blomster at ligge foran Field’s i sympati med ofrene.