22. mar. 2022 - 10:23

Husbåd i havsnød, efter den begyndte at tage vand ind 30 sømil fra landEn båd kom mandag i havsnød, da båden begyndte at tage vand ind.

Det bekræfter Forsvarets Operationscenter til Presse-fotos.dk.

Husbåden lå ca. 30 sømil ud for Hirtshals, da det begyndte at tage vand ind.

Redningstjenesten blev hurtigt sendt ud for at hjælpe båden i havsnød.

“Vi får en anmeldelse mandag om en husbåd med vandindtræk i Skagerrak,” oplyser Jesper Berthelsen, der er vagthavende ved Forsvarets Operationscenter.

“Den nødstedte var på vej hjem fra Hanstholm til sin hjemstavn i Fredericia. Her er der sprunget en kølerslange, der gjorde, at motoren ikke kunne holde sig i gang, så vandet ikke kunne pumpes ud af motorrummet,” siger han.

Ifølge Jesper Berthelsen gik den nødstedte derfor i sin redningsflåde, da personen frygtede, at båden ville synke.

Heldigvis var der en fiskekutter i nærheden, der registrerede at husbåden var i havsnød. Personen i redningsflåden kom derfor hurtigt ombord på fiskekutteren.

“Vi giver besked til Hirtshals Redningsstation, at de skal sejle ud mod den her husbåd, som skulle være ved at sænke,” fortæller Jesper Berthelsen.

“Vi kommer derover i redningsbåden og får personen over, hvorefter der bliver sat en krog i båden for at tage den med ind.”

Ifølge den vagthavende ved Forsvarets Operationscenter var Hirtshals Redningsstation nødt til at få hjælp fra endnu et skib, redningsbåden Magrethe Gaardbo, da de ikke selv kunne trække husbåden ind.

Båden blev slæbt til Hirtshals Havn, hvor skibet har ligget til tirsdag.

Manden var ikke kommet til skade.