26. jul. 2023 - 22:27

Optog i forbindelse med AshuraDette er et traditionelt optog fra Irak, som afholdes i forbindelse med Ashura tragedien.

På deres facebookside står følgende:
Ashura er en historisk begivenhed, som fandt sted i år 680.
Selve ordet Ashura betyder ”den tiende” og er denne sammenhæng en reference til d. 10. Muharram (hijri kalender), en dag der har vidnet et af de mest betydningsfulde slag i historien. I dette slag blev Profeten Muhammeds barnebarn Hussein, sammen med sin familie og ledsagere, omringet og dræbt af den daværende tyran, Yazid.
Massakren blev dog den fakkel, der i en mørk tid, banede vej for retfærdighedens udødelige ånd, der indtil vore dage kæmper mod undertrykkelse.
En fakkel, som Shia-Muslimerne har båret med sig i deres kamp mod alverdens uretfærdighed og tyranni.
En fakkel, som Imam Hussein antændte første gang på Ashura dagen, da han tiltalte fjenden: “Findes der ingen der vil komme os til undsætning?”.
Imam Husseins brors søn, Al-Qasem, var ivrig efter at kæmpe for sin onkel Hussein. Men da han stadig kun var en dreng, kiggede Imam Hussein på ham, omfavnede han ham og græd. Han nægtede i første omgang at give ham lov til at kæmpe, men da Al-Qassim insisterede og viste et brev fra hans far Imam Hassan, havde Imam Hussein ingen andre muligheder end at acceptere.
Med ansigtet lysende, sværdet i hånden, med ydmygt tøj og et par sandaler indtog han slagmarken. I kampens hede gik den ene af hans sandaler i stykker. Uden at tage hensyn til fjenden, stoppede han op for at lave sin sandal, for han ville ikke møde fjenden barfodet.
Mens han var i denne tilstand, optaget med at lave sin sandaler, blev han slået med et hårdt slag på hovedet, der fik ham til at falde med ansigtet mod jorden, hvor han nåede at sende et sidste kald efter sin onkel sigende: ”Fred være med dig O onkel Hussein”.
Optoget vil blive opført som et traditionelt skuespil, der symboliserer Imam Husseins unge nevø Al Qasems beslutning om at drage i kamp for at støtte sin farbror i hans retfærdige sag på trods af sin unge alder.
RUTE:
Ørnevej 33 -> Hejrevej 38

Annonce


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER