Yassins elever blev forvekslet med flygtninge: Nu kommer han med opsang

Foto: Skoleleder Yassin Adam Bachiri

Yassin Adam Bachiri og hans elever blev stoppet af politiets hundepatrulje da de kom travende ad Vesterhavsvej ved Oksbøl i Sydvestjylland. En borger havde ringet til politiet, fordi personen havde set de mange elever fra Verdensbørn Grundskole i København NV gå på landevejen.

Politiet talte engelsk til eleverne da to kontakt til dem, men her blev spørgsmålene besvaret på dansk. En situation, som både skoleleder Yassin Adam Bachiri og hans elever grinede meget af sammen med betjentene.

Det fortæller en smilende skoleleder til presse-fotos.dk.

“Jeg kan kun grine af det hele, fordi der er jo tale om en uskyldig anmeldelse, hvor jeg også godt kan forstå, at der er nogen, der måske kunne tænke tilbage på situationen fra 2015. Det er sjovt, fordi jeg lige havde fortalt eleverne om flygtninge strømmen for nogle år siden, hvor de syriske flygtninge gik på motorvejen – lidt ligesom vi gik på landevejen”, forklarer skoleleder Yassin Adam Bachiri.

LÆS OGSÅ: KØBENHAVNSKE SKOLEBØRN FORVEKSLET MED FLYGTNINGE PÅ JYSK VEJ

På Verdensbørn Grundskole, som er en international skole, har børnene et fag, der hedder Avislæsning. Her får børnene et indblik i samfundsrelevante nyheder, integration, ghetto, flygtninge og meget andet. Her taler de også om, hvordan medier og resten af samfundet ser børn med anden etnisk baggrund.

Derfor var børnene forberedt på, at der kunne være nysgerrige folk, som ville tage kontakt til dem, når de så så mange elever med anden etnisk baggrund komme gående så langt væk fra København.

“Børnene blev allerede mødt af borgere, før politiet tog kontakt til os. Det var virkelig godt at se, at folk kom hen og spurgte ind til os og ville vide, hvor vi kom fra. Mine elever var også glade for mødet med de nysgerrige jyder, fordi de fik mulighed for at fortælle om sig selv, uden at det blev en snak om etnicitet, men mere en snak om København og Jylland”, griner Yassin Adam Bachiri.

Vi har det så godt i Danmark, at vi klager over vejret”

Mødet med politiet og de nysgerrige jyder har gjort stort indtryk på elever og skolelederen. Eleverne har fået muligheden for at fortælle om sig selv og skoleleder Yassin Adam Bachiri har fået ret i det mantra, hans elever kender ham bedst for.

LÆS OGSÅ: NABOER RASEDE OVER PARKERINGSKAOS TIL FREDAGSBØN: HÉR HAR DE LØST PROBLEMET

At livet i Danmark er så godt, at vi næsten kun kan klage over vejret. Dette perspektiv på livet har fået eleverne på Verdensbørn Grundskole til altid at se det positive i deres tilværelse. Så når de bliver forvekslet med syriske flygtninge, griber skolelederen muligheden for at tale om, hvor godt de har det i Danmark i forhold til resten af verdens børn.

“Der er så mange måder at dreje denne oplevelse til noget negativt, men det gavner ingen. I stedet har vi talt om, hvor godt vi har det i Danmark, og hvordan alle har et ansvar for at være forstående og imødekommende, når man bliver mødt af forskellighederne imellem os”, siger en stolt skoleleder.

Foto: Yassin Adam Bachiri