Influencer ‘Ahmarni’ tiltalt i terrorsag

Mandag eftermiddag er det kommet frem, at den kendte influencer Ahmad ‘Ahmarni’ Elchaabi er blevet tiltalt for billigelse af terror i forbindelse med Hamas’ angreb den 7. oktober.

Det bekræfter influenceren selv på sine sociale medier, hvor han har over 200.000 følgere.

Droppet af Børnetelefonen

Ahmarni er bedst kendt for sine sjove videoer på sociale medier, men han har også brugt sin voksende platform til at hjælpe unge mennesker, som har det svært.

LÆS OGSÅ: KÆMPE DEMONSTRATION I KØBENHAVN: “STOP FOLKEDRAB I GAZA”

Han har deltaget til Stjerneboksning, men også gennem Børnetelefonen har den 26-årige skuespiller været med til at oplyse unge drenge om deres rettigheder. Men nu har Børns Vilkår valgt at droppe kampagnen fra 2020, hvor Ahmarni medvirker.

Det skriver TV2, som har været i kontakt med Børns Vilkår.

“250 stykker – det er ikke helt dumt”

Den 26-årige influencer med palæstinensiske rødder talte via sociale medier til sine mange følgere efter angrebet den 7. oktober.

Her indleder han videoen med at sige, at det, der sker i Israel ikke er helt fair. Men videoen tager en mere dramatisk drejning, da skuespilleren vender sin besked til, at der stadig er folk i Israel, som endnu ikke er blevet ‘flækket’.

LÆS OGSÅ: OP MOD 100 MENNESKER VISER STØTTE TIL GAZAS BØRN

 “Helt seriøst, lad os lige være realistiske engang. Det, der foregår dernede (i Israel, red.), det er ikke helt fair. Fordi der er stadig folk dernede. Der bor folk dernede…Som stadigvæk ikke er blevet flækket. Men 250 stykker, det er ikke helt dumt”, lyder det fra Ahmarni.

I et interview med BT kommer den 26-årige med en forklaring på, hvorfor han lavede den omtalte video og hvad han mener med den. Her svarede han blandt andet:

– Jeg hylder drabene på børnemorderne, undertrykkerne, zionisterne. Jeg tror ikke på, hvad jeg hører, men hvad jeg ser, lød det fra Ahmad Elchaabi ifølge BT.

Straffen for billigelse af terror kan ifølge straffeloven gå fra bøde og op til tre års fængsel.

LÆS OGSÅ: ELEVER PÅ OTTE GYMNASIER STREJKER FOR FRED: ‘STOP BOMBNINGEN AF GAZA’!