Mand falder ud af luftballon og mister livet

Illustrationsfoto: Manden faldt ud af en luftballon i Australien

Australsk beredskab måtte mandag morgen lokal tid rykke ud til den nordlige del af storbyen Melbourne, hvor liget af en mand, som var faldet over bord fra en luftballon, blev fundet i bydelen Preston.

Det skriver en række australske medier.

Ifølge politiet havde manden været på en udflugt i en luftballon, og der var ikke grund til at mistænke, at der skulle være foregået noget mistænkeligt.

Der foreligger for nuværende ikke informationer om, hvordan manden faldt ud.

I en fælles udtalelse fra nogle af Australiens største arrangører af udflugter i luftballoner udtrykkes der medfølelse med mandens pårørende.

– Luftballoner er designet med henblik på sikkerhed og især for at forhindre passagerer i at falde ud eller på nogen anden måde utilsigtet at komme ud af kurven, skriver arrangørerne ifølge det australske medie ABC.

– Passagererne og piloten er forståeligt nok traumatiserede af denne tragedie, og arrangøren er ved at arrangere psykologhjælp og rådgivning til alle dem, som har været indblandet.

Mandens lig blev fundet på Albert Street i området Preston, som ligger i den nordlige del af Melbourne.

Gaden var afspærret umiddelbart efter hændelsen, og biltrafikken blev omdirigeret ad andre veje.

Der var ikke tekniske udfordringer med luftballonen, som senere kunne lande i Yarra Bend Park i Melbourne.

Andre luftballoner, som var i luften mandag morgen, landede på diverse lokationer i Melbourne efter hændelsen.

Ifølge fællesudtalelsen fra luftballonindustrien i Australien skal hændelsen nu efterforskes af politiet og arbejdsmiljøtilsynet i delstaten Victioria, hvor Melbourne ligger, samt en række føderale luftfartsmyndigheder i landet.