Mand dømt til behandling: Forsøgte at dræbe politibetjent med økse

En 37-årig mand er blevet dømt til behandling i en sag, hvor han forsøgte at slå en politibetjent ihjel med en økse i Hvidovre. Politiet måtte skyde manden i maven.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Hændelsen fandt sted den 2. marts i år i et boligkvarter i Hvidovre. Politiet ankom til adressen, hvor den 37-årige var i besiddelse af en kniv og et slagvåben. Politiet forsøgte at anholde manden, men han modsatte sig anholdelse.

Presse-fotos.dk var til stede, da politiet skød manden og afspærrede området:

PERSON RAMT AF SKUD FRA POLITIET

Politibetjentene forsøgte sig med peberspray, hvorefter de også fik en politihund til at bevogte manden. Men det fik blot manden til at angribe politihunden.

LIGE NU LÆSER ANDRE: BILIST DØMT FOR DØDSVOLD: PÅKØRTE FAMILIEFAR MED VILJE

Herefter forsøgte politibetjentene at lægge manden i håndjern, men i stedet trak manden en økse mod den ene betjent. Den anden betjent på stedet var nødsaget til at skyde manden i maven for at beskytte sin kollega.

Manden blev efterfølgende bragt til hospitalet.

Retten i Glostrup har besluttet, at manden havde til hensigt at dræbe politibetjenten med øksen, og derfor er tale om drabsforsøg.

 Episoden har været meget voldsom, og jeg er tilfreds med, at retten har fundet, at den ene politimand var i livsfare.

“Der er grund til at anerkende dem begge for at have handlet korrekt under ekstreme forhold”, siger sagens anklager, Bjarke Enevoldsen, i en pressemeddelelse fra politiet.

Den 37-årige mand har anket dommen.