28. nov. 2023 - 15:24

Dyrenes Beskyttelse: Pas på hundens poter i det kolde vejr!Dyrenes Beskyttelse kommer med en opfordring til hundeejerne, nu hvor det kolde vejr har bidt sig fast.

De skal passe på hundens poter.

Hunden har i sig selv hverken problemer med sne, kulde eller is. Men vi mennesker lægger ofte salt på, og det er til gengæld ikke så godt for hunden.

LÆS OGSÅ: Snestorm: Her kan man INTET se!

“Det kan være, man oplever, at hunden pludselig virker sløv, når man går tur med den om vinteren. Ofte er det er resultat af, at hundens poter er ømme pga. vejsalt. Den salt, der spredes på vejene, udtørrer poterne og kan lave sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Den slags kan undgås med potevoks inden gåturen. Potevoks er udviklet som et forebyggende middel til alle hunderacer, og voksen forhindrer, at hunden får sår og sprækker på trædepuderne.

LÆS OGSÅ: Sneen falder nu – og det kan blive MEGET glat

– Potevoksen skal på, så snart vejene saltes. Hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til for at hjælpe hunden, siger Jens Jokumsen og fortsætter:

– Det er en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles i lunkent vand for at fjerne saltrester. Derefter er det god idé med potevoks for at undgå, at de tørrer ud.