Holger Rune tævede Djokovic i gyser-finale: ‘Du er en af mine yndlingsspillere!’

Danske Holger Rune var pavestolt, da han sent søndag eftermiddag vandt ATP Masters i Paris med en finalesejr over den levende legende, Novak Djokovic, fra Serbien.

“Du er en af mine yndlingsspillere. Jeg har set dig lige siden, jeg var helt lille,” sagde 19-årige Holger Rune i sin vindertale efter sejren over den 35-årige Djokovic.

Derefter sagde Holger Rune tak til sine forældre og til turneringsledelsen og publikum til ATP Masters, der turneringsmæssigt ligger lige under de såkaldte Grand Slam-turneringer (French Open, Wimbledon, US Open og Australian Open) samt sæsonfinalen.

Finalen i ATP Masters vandt Holger Rune med sætcifrene 3-6, 6-3, 7-5. I det sidste sæt overlevede Holger Rune seks break-bolde til Novak Djokovic.

“Det betyder alt for mig. Det er en perfekt måde at slutte turneringen på. Jeg kan ikke takke mit hold nok. Novak er en fantastisk person, fighter og spiller, så det var et privilegium at spille mod ham,” sagde Holger Rune.

Novak Djokovic har vundet ikke færre end 21 Grand Slam-turneringer i karrieren – senest WImbledon-turneringen i år, hvor han slog australieren Nick Kyrgios i finalen.

Efter søndagens finale-nederlag roste Novak Djokovic også sin danske overmand:

“Jeg er ikke glad for, at du slog mig, men jeg er glad på dine vegne, for jeg kan godt lide din personlighed. Du er en dedikeret fyr, og jeg er sikker på, at fremtiden er lys for dig.”

Det var anden gang i karrieren, Holger Rune stod over for det serbiske tennis-fænomen,.

Holger Rune tabte til Novak Djokovic i første runde af sidste års US Open, hvor serberen vandt med sætcifrene 3-1.

Sejren i Paris var den femte på ATP Touren for Holger Rune i år. I turneringen vandt han over fire andre spillere fra verdensranglistens top ti – herunder den nuværende nummer et, Carlos Alcaraz, fra Spanien, som Holger Rune slog ud i kvartfinalen.