26. jan. 2023 - 20:05

Hjemmehjælper havde samleje med 60-årig kørestolsbruger: Nu er han frifundetEn 45-årig hjemmehjælper er torsdag eftermiddag blevet frikendt ved Retten på Frederiksberg. Han var sigtet for grov udnyttelse “af en persons behandlings- eller plejemæssige afhængighed”.

Det oplyser anklageren i sagen til BT.dk

Anklageren gik efter at få manden dømt til et års fængsel, samt at fratage mandens ret til arbejde som social- og sundhedsassistent. Manden har erkendt, at samlejet er fundet sted, men i retten udtalte han, at han ikke var klar over, at det var ulovligt at have sex med en klient.

Manden påpegede, at samlejet var frivilligt, men han kunne dog godt se, at det var moralsk forkert, sagde han i retten

LIGE NU LÆSER ANDRE: Mand amok i tog! Dræbte to personer – nu er der nye detaljer 

“Det burde ikke være sket. Jeg vidste ikke, det var ulovligt, men jeg kunne godt se, at det var moralsk forkert af mig”, sagde han.

Ifølge anklageren lagde retten vægt på faktummet, at kvinden ikke havde et et behandlings- eller plejemæssigt behov. Derfor var der ikke tale om misbrug af kvindens afhængighed til hjemmehjælperen.

På besøg hos klienten tre gange på en dag

Den 18. marts sidste år var manden på besøg hos den 60-årige kvinde. Første gang konstaterede manden, at kvinden var beruset, og hun sad i kørestol. Herefter forlod han adressen.

Noget tid efter fik han et nødopkald fra kvinden, hvorefter han igen ankom på adressen, fordi kvinden var faldet ud af kørestolen. Her hjalp manden kvinden ind i hendes seng, hvorefter han krammede og kyssede hende inde i soveværelset.

LÆS OGSÅ: Politiet passede babyer i storcenter efter evakuering af skole

Da kvinden var blevet lagt ind i sengen i soveværelset spurgte hjemmehjælperen, om han ikke kunne komme tilbage senere, så de to kunne ‘hygge’ sig. Det har kvinden sagt ja til, sagde hun i retten.

Da manden ankom for tredje gang fandt samlejet sted.

Undervejs fortalte kvinden, at det gjorde ondt, hvorefter manden fik ideen om at finde noget margarine køkkenet, som han smurte sin penis med, fortalte hjemmehjælperen i retten.ANDRE LÆSER OGSÅ