Historisk kro brændt ned i nat: Her er brandårsagen

Søndag aften udbrød der brand på den historiske Vesterkroen i Møgeltønder, og flammerne har ædt sig gennem det meste af bygningen, der ligger på Sønderbyvej. Brandvæsnet har kæmpet med at slukke branden hele natten, og mandag morgen er det frivillige brandvæsen fortsat på stedet.

Branden brød ud omkring klokken 22 og næsten tolv timer senere, er det nu muligt at se en ende på arbejdet.

Se brandvæsnets kamp mod flammerne her: SE VIDEO: STOR BRAND I BED & BREAKFAST – HUSET ER OVERTÆNDT

“Vi er fortsat til stede med brandvagter. Men vi lukker nok ned, inden det bliver middag”, lyder det fra indsatsleder Per Frandsen fra Brand & Redning Sønderjylland, som har talt med jv.dk.

Kroen har stået tom i længere tid, men i 2018 besluttede man sig for at lave fire lejligheder i den historiske bygning. Det var i en af disse lejligheder, at en gryde gik i brand.

Branden fra gryden tog fat i den nordvestvendte del af bygningen. En 57-årig mand blev efterfølgende kørt til hospitalet, hvor han skulle behandles for frobrændinger på hånden og tilses for røgforgiftning.

Mandag morgen og hen ad formiddagen kan trafikanter være udfordret, hvis de skal gennem Højrevej, da der vil være afspærret på stedet. Det skriver Sønderjyllands Politi på Twitter.