Herning gør kort proces og booker semifinalebillet

Herning Blue Fox er som det første hold klar til Metal Ligaens semifinaler.

Det står klart, efter midtjyderne fredag aften efter overtid slog Herlev Eagles med 3-2 på udebane.

Dermed gjorde gæsterne kort proces i slutspilsserien, der endte 4-0 i kampe til Herning.

Forward Mathias From har været seriens helt store oplevelse, og fredagens opgør var ingen undtagelse.

Hernings offensivspiller nettede to gange i den fjerde semifinale. Dermed er From oppe på hele ti scoringer efter fire slutspilskampe.

Det var også 26-årige From, der i overtiden afgjorde kampen til Hernings fordel.

Herning fik en perfekt start på kampen, og der skulle gå mindre end et minut, før Brett Thompson sendte Herning på semifinalekurs, da han var først over en løs puck foran mål.

Halvvejs i første periode blev den jyske føring fordoblet, da Mathias From fortsatte sin fremragende slutspilsform og sendte pucken op i hjørnet i en dobbelt overtalsperiode.

I de sidste minutter af første periode fangede Herlev gæsterne midt i en udskiftning, og det udnyttede Oliver True til at reducere til 1-2.

Scoringen gav hjemmeholdet blod på tanden, og i anden periode var Herlev langt bedre med.

Spillemæssigt var det jævnbyrdigt, men begge hold manglede skarpheden i de afgørende situationer.

Den tendens fortsatte ind i tredje periode, hvor Herlev mod slutningen satsede desperat i et forsøg på at holde sig i live i serien.

I slutminutterne trak hjemmeholdet målmanden ud, og to minutter før tid kom den forløsende udligning, da Marius Andersen satte staven på pucken tæt under mål og sendte kampen i overtid.

Her skulle Herning dog kun bruge halvandet minut, før Mathias From på ny nettede og sikrede en jysk semifinaleplads.