55-årig dømt for stor eksplosionsbrand på Vestegnen

En 55-årig mand er onsdag blevet idømt tre et halvt års fængsel for en påsat brand i Rødovre

En 55-årig mand er onsdag blevet idømt tre et halvt års fængsel i en sag om en større eksplosionsbrand i Rødovre i januar sidste år.

Det har Retten i Glostrup afgjort ifølge B.T.

Den 55-årige mand er Herman Himle, som for et par år siden var tiltalt i en gammel drabssag i Finland. Sagen i Finland endte med en frifindelse.

Drabet skete, da den i dag 55-årige mand var ganske ung, og det var opsigtsvækkende, at der blev rejst tiltale i en så gammel drabssag.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Branden var meget voldsom, mens den stod på

Herman Himle nægter sig skyldig i branden i Rødovre, men han erkender, at han har været i området. Han forklarede ved retssagens start, at han skulle besøge en ven.

Ingen kom til skade i forbindelse med branden ifølge B.T.

Huset var under renovering på gerningstidspunktet.

Kort efter branden, som nærmere præcist skete 27. januar sidste år, oplyste Hovedstadens Beredskab, at man havde sendt 21 køretøjer og 49 brandfolk i aktion.

Seks personer i nabobygningerne blev evakueret, imens slukningsarbejdet stod på.

Ifølge B.T. er Herman Himle også blevet fundet skyldig i at have truet en politiassistent under efterforskningen og i at forsøge at instruere vidner i, hvad de skulle forklare i retten.

Han har erkendt, at han har skrevet de breve, hvor anklagemyndigheden mener, at han har fremsat trusler eller forsøgt at afpresse nogen. Men han erkender ikke anklagen om afpresning og trusler.

B.T. skriver også, at dommen på stedet blev anket til Østre Landsret.