31. jan. 2024 - 19:51

Har du tjekket din lønseddel? Alle får mere i lønLønningsdagen er blevet lidt bedre for de fleste lønmodtagere, som ellers har fået frataget fridagen på Store Bededag. Danskerne kompenseres nu, fordi de skal arbejde en dag mere.

Det betyder, at alle lønmodtagere, der er månedslønnet, stiger i løn med 0,45 procent.

“Normalt havde de fleste jo fri den dag, men nu skal vi alle arbejde, og derfor får vi altså kompensation for det”, siger Christina Madsen Kristiansen, der er formand for fagforeningen HK Privat Nordjylland, til TV 2 Nord.

Da det er første gang, at kompensationen bliver udbetalt, kan der være nogle enkelte fejl i udbetalingen. Derfor kommer Christina Madsen Kristiansen med en opfordring til alle, der kan se frem til en lønstigning.

“Husk nu at tjekke din lønseddel. Det er altid vigtigt at holde øje med, om det hele stemmer”, siger hun til mediet.

Der er to måder, arbejdsiveren kan udbetale kompensationen på.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Kompensationen kan blive udbetalt på månedsbasis eller to gang om året. Det udbetalte beløb afhænger naturligvis af, hvor man normalvis får i løn.

“Hvis du tjener 400.000 kroner om året, så vil du få cirka 150 kroner mere på din lønseddel hver måned”, siger formanden for HK Privat Nordjylland. 

Enten kan du få udbetalingen hver måned, eller også kan arbejdsgiveren vælge at udbetale den to gange om året.

“Enten får du den udbetalt med tillægget hver måned. Alternativt får du den udbetalt to gange om året med lønnen for maj og august”, skriver mediet.

Hvis du er i tvivl om, hvornår du vil få betalingen for den ekstra arbejdsdag, skal du tale med din arbejdsgiver.