23. jun. 2022 - 14:43

Har du også bemærket den farlige trend? Nyt studenter-fænomen i danske storbyerVi er vant til at se hujende, nyudklækkede studenter juble og fløjte i store studentervogne. Men i år skiller noget sig ud fra det normalbillede

Et nyt fænomen har ramt Danmark denne sommer. Det har flere måske bemærket.

Annonce

Studenter, der kører rundt i personbiler hængende ud ad vinduerne, mens de fløjter, larmer, dytter og ræser af sted.

SE OGSÅ: PERSONPÅKØRSEL PÅ VALLENSBÆK STATION: EN LIVLØS KROP LIGGER PÅ SKINNERNE

Københavns Politi oplyser til Presse-fotos.dk, at kredsen alene onsdag aften og natten til torsdag har modtaget mellem 10 til 15 anmeldelser om hasarderet kørsel blandt studenter i private biler.

De fleste af de anmeldte episoder er forgået i indre by, fortæller Københavns Politi.

»Der skal selvfølgelig være plads til, at de unge kan fejre deres eksaminer, men det skal foregå forsvarligt og inden for lovens rammer. At hænge ud af en kørende bil er både farligt og ulovligt, og derfor skred vi også ind, da vi fik anmeldelser om det i aftes og i nat,« siger vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard til Presse-foto.dk og tilføjer:

Annonce

”Der er en grund til, at man skal have sikkerhedssele på, når man sidder i en bil, og det er ulovligt at køre uden. Samtidig skal der ikke meget til, før det kan gå rigtig galt, hvis man hænger halvt ude af vinduet på en kørende bil, så det skal man helt enkelt lade være med.”

Københavns Politi oplyser, at en håndfuld studenter og fører af køretøjer har modtaget bøder i forbindelse med overtrædelserne.

En Københavner, der selv har set studenter hænge ud ad bilerne, er Christina Pedersen. Hun mener, at studenterne selvfølgelig skal have lov at fejre sig selv og hinanden, men at det for nogle af studenterne har taget overhånd.

“At køre med 50 til 80 kilometer i timen med personer hængende ud ad vinduerne, som lige akkurat kan holde fast i ‘panik-håndtaget’, det er sygt. Studenterne kunne have været blevet ramt af andre bilister eller skilte og være faldet ud af bilen, og kørt over at en anden bilist,” siger hun.

Annonce

Christina Pedersen har også set hujende studenter køre over for rødt.

“Det er en fuldstændig uacceptabel opførelse. Man bringer andre personer i fare ved at opføre sig som en tåbe i trafikken.

SE OGSÅ: TRE UNGE MÆND KNIVSTUKKET PÅ GADEN I NAT: EN I KRITISK TILSTAND

Sker også i Jylland

Fænomenet er også nået til Jylland, oplyser vagtchefen hos Østjyllands Politi. Her er der endnu ikke lavet en opgørelse over antallet af anmeldelser på området, men vagtchefen fortæller, at det primært er i Aarhus by, at man har set episoderne.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER