Hackede sig ind på unge kvinders sociale medier og delte deres nøgenbilleder

En 22-årig mand er torsdag blevet kendt skyldig i Retten i Holbæk for at dele unge kvinders intime billeder mod deres vilje på sociale medier.

Den 22-årige har i en række tilfælde hacket sig ind på kvindernes profiler på Facebook, Instagram og Snapchat samt deres AppleID. Her har han fundet intime fotos og videoer af kvinderne, som han derefter delte på kvindernes egne profiler og på hans egne Snapchatprofiler.

“Det har været en meget omfattende sag med i alt 64 forurettede fra hele landet. Der er ingen tvivl om, at det har været utroligt krænkende for de mange unge kvinder, at få delt intimt materiale blandt deres egne venner og familie på den måde. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at dommen i dag slår klart fast, at vi som samfund slår hårdt ned på privatlivskrænkelser af den her karakter, og jeg håber da også at dommen kan virke præventiv, så vi ikke ser tilsvarende sager igen”, siger anklager Anne Kirstine Jacobsen.  

Snød kvindernes venner og kærester

Hackingen er foregået ved, at han har kontaktet ofrenes veninder og bedt dem om at låne koder til musiktjenesten Spotify eller om at sende screenshots af nulstillingskoder, som netop var sendt til dem fra Facebook. På den måde fik han også adgang til venindernes profiler, som han ligeledes kunne dele billeder af.

I flere tilfælde lod den 22-årige som om, at han var de unge kvinder, når han kontaktede deres kærester via deres profiler. Han fik på den måde også kæresterne til at sende intime fotos og videoer.

Efter han havde fundet frem til kvindernes nøgenbilleder, forsøgte han flere gange at presse de unge kvinder til at sende ham flere billeder. Alle de forurettede nægtede dog at sende manden yderligere fotos.

Den 22-årige mand blev idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel.