Gør din bil vinterklar: Her er politiets fem gode råd

Natten til fredag faldt vinterens første sne i Danmark og DMI varsler nu om en snestorm, der kan ramme dele af Danmark i løbet af ugen.

Og med de kølige temperaturer, som præger prognoserne, skal man forvente glattere veje på køreturene. Derfor har Rigspolitiet delt deres bedste råd, til at undgå uheld i det kolde vintervejr.

1. Skift til vinterdæk

Hvis du stadig kører rundt med sommerdæk på Suzuki’en, skal du skynde dig at skifte til vinter- eller helårsdæk. På den måde står bilen bedre fast på vejen.

2. Frostsikker kølervæske

Husk altid at din køler- og sprinklervæske skal være frostsikret. Hvis ikke, er der nemlig chance for at væsken udvider sig når den fryser, hvilket kan springe rør og beholdere i bilen.

3. Kom lidt tidligere ud af fjerene

Politiet anbefaler ligeledes, at man sætter lidt ekstra tid af til at gøre bilen klar. Skrab ruderne fri fra sne og is. Fjern snavs fra spejle og vinduesviskere. Og børst det værste sne væk fra taget.

4. Vejrudsigten er din ven

Sørg for at tjek vejrudsigten inden du tager afsted, eller lyt til trafikradioen inden du kører. Sådan kan du planlægge din tur lidt bedre efter vind og vejr, så du undgår at skynde dig i trafikken.

5. Husk det varme tøj

Ifølge politiets råd er det altid en god idé at huske det varme tøj, en skovl og en refleksvest samt en opladt mobiltelefon, hvis du skulle blive fanget i det kolde vintervejr.