‘Goddag, vi er fra banken’: Fire ældre kvinder lokket til at udlevere penge og smykker

Hele fire kvinder i alderen 86-100 år blev onsdag udsat for bedrageri i Nordsjællands Politikreds. Det skriver politiet i deres døgnrapport.

På Uglemosen i Virum blev en 91-årig ringet op af en person, som udgav sig for at være fra Nordea og som forklarede hende, at en person ville afhente hendes kreditkort, fordi det var blevet misbrugt. En person var efterfølgende dukket op på forurettedes adresse og modtaget forurettedes kreditkort med tilhørende kode. Derefter var der blevet hævet et større beløb.

På Christiansvej i Gentofte var det også en 91-årig kvinde, som var ofret.

En person var ca. klokken 16.45 mødt op på kvindens adresse og havde bedt om at få udleveret bankkortet, fordi kortet var blevet hacket. Personen ville komme med et nyt dagen efter mellem 10-12.

Der blev efterfølgende hævet et større beløb på kontoen. Personen blev af ofret beskrevet som kvinde, dansk af udseende, ca. 40 år, 160-170 cm høj og kraftig. Hun havde kort, brunt hår.

På Cedervænget i Virum var det en 86-årig, som blev udsat for et svindelnummer.

En person havde fortalt kvinden, at hun var nødt til at opbevare sine værdigenstande i en bankboks, og at Danske Bank ville afhente hendes værdigenstande. Der var senere kommet en mand, som havde afhentet den 86-åriges smykker i hendes lejlighed. Han var kørt fra stedet i ukendt køretøj med smykkerne i et net. Manden beskrives af ofret som en mand, dansk af udseende, ca. 18-20 år, og ca. 170-175 cm høj. Han havde almindelig kropsbygning og talte dansk.

Endelig var der en 100-årig på Solsikkemarken i Virum, som også blev snydt.

En mand havde ringet til kvinden og udgav sig for at være fra Nordea. Han oplyste til ofret, at der var hævet fem tusinde kroner fra hendes kort. Derfor ville der komme en mand fra banken og afhente hendes kort. En mand kom og hentede kortet samtidigt med, at kvinden stadig talte med manden, der havde ringet. Da manden, der hentede kortet, havde forladt stedet, spurgte manden i telefonen, om den 100-årige kvinde havde nogle værdigenstande derhjemme, fordi det var mere sikkert for hende, hvis banken opbevarede dem i en bankboks.

Kort tid efter kom manden, som tidligere havde hentet kvindens kort, tilbage, og offeret udleverede sine smykker til ham.

Den 100-årige beskriver manden som: Mand, dansk af udseende, ca. 20 år, 180 cm høj, og med almindelig kropsbygning. Han var iført en mørk hættetrøje hvorpå der stod Nordea, samt mundbind og sorte briller.

Politiet advarer mod at udlevere penge, koder og smykker til fremmede, der udgiver sig for at være fra banken eller politiet.

Hverken banken eller politiet ville bruge sådan en fremgangsmåde.