Gigantisk ulykke på motorvej – to personer døde: Arbejdet pågår fortsat efter tragisk ulykke

Nordjyllands Politi arbejder fortsat på Motorvej E45 efter en gigantisk ulykke tidligere torsdag, hvor mindst 19 biler og seks lastbiler var involveret i hver sit spor af motorvejen. To personer er som følge af ulykken afgået ved døden

Torsdag formiddag gik det helt galt på E45 Nordjyske Motorvej mellem afkørsel <37> og <38>, hvor først to lastbiler og 16 personbiler var involveret i en ulykke i sydgående spor, mens fire lastbiler og tre personbiler kort efter var involveret i en ulykke samme sted på motorvejen men i nordgående spor.

Som følge af ulykken er en 40-årig mand fra Himmerland afgået ved døden, mens en udenlandsk lastbilchauffør fra Polen på 35 år også er afgået ved døden.

Den danske mands pårørende er underrettet. Nordjyllands Politi oplyser, at underretningstiden via de internationale kanaler kan tage noget tid, hvorfor den polske mands pårørende endnu ikke er underrettet.

Politiet fortæller, at man klokken 16.00 stadig arbejder på stedet, hvor ulykken fandt sted.

”Det er, som vi tidligere har oplyst offentligheden om, et større oprydnings- og undersøgelsesarbejde, der nu ligger foran os,” lyder det fra den ansvarlige for politiets indsats, vicepolitiinspektør Henrik Skals, der understreger, at det har været, og er, en omfattende indsats, hvor mange redningsberedskaber har været involveret og engageret i indsatsen. 

”Når vi får alle de implicerede køretøjet indtransporteret og besigtiget nærmere, og når alle vores mange andre undersøgelser af de nærmere omstændigheder i øvrigt er blevet undersøgt, så kan vores billede af ulykkens enkeltheder og detaljer selvfølgelig ændre sig. Det er ret almindeligt, når politiet grundigt undersøger og efterforsker en større ulykke,” forklarer Henrik Skals.

Han understreger også, at man endnu ikke er klar over årsagen til ulykken.

SE OGSÅ: HELIKOPTER I LUFTEN OG BÅD I VANDET: STOR EFTERSØGNING VED MULIG DRUKNEULYKKE

Motorvejen er på nuværende tidspunkt stadig lukket, og der går mange timer endnu, før den vil blive åbnet, oplyser Nordjyllands Politi.

Antallet at involverede køretøjer er anslået ud fra politiets umiddelbare vurdering, derfor kan det sagtens senere hen være, at antallet bliver hævet.

Se billeder af oprydningsarbejdet her: