29. nov. 2022 - 14:24

Gerningsmænd forklædte sig som politibetjente og røvede fem personerTre mænd er blevet idømt fængselsstraffe for begå røveri forklædt som politibetjente

Tre mænd er blevet dømt mellem et år og tre måneders fængsel og halvandet års fængsel for at have begået et røveri i Ishøj mod fem østeuropæiske mænd og kvinder.

De tre gerningsmænd var under røveriet forklædt i politiuniformslignende beklædning og havde udstyret deres bil med blå blink.

‘Under trussel med pistollignende genstande, blev østeuropæerne tvunget til at udlevere et større kontantbeløb og deres bil,’ oplyser Københavns Vestegns Politi.

Østeuropæerne fattede efterfølgende mistanke og anmeldte episoden til Københavns Vestegns Politi, der på baggrund af en længere efterforskning anholdt de gerningsmændene tre måneder efter røveriet.

”Røveriet her er sædeles groft – ikke mindst fordi gerningsmændene har været forklædt som politifolk. Straffene skal ses i det lys,” siger anklager Mads Strandberg Pedersen.

SE OGSÅ: KAOS I KØBENHAVN! MAND TAGER TØJET AF OG SMIDER SIG FORAN KØRETØJER

Ud over dommen for røveriet, blev de tre gerningsmænd også dømt for at være i besiddelse af en mindre mængde narko, dopingmidler og en række ulovlige blankvåben, der blev fundet i forbindelse med anholdelsen af de tre.

En fjerde mand er også tidligere blevet dømt i sagen. Han fik et år og otte måneders fængsel for blandt andet også at have påkørt et af ofrene.

De tre gerningsmænd har taget sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.ANDRE LÆSER OGSÅ