07. feb. 2024 - 7:14

GENNEMBRUD: Mand sigtet for drabet på Hanne With

Arkiv foto: Politibil


En 53-årig mand blev tirsdag anholdt og sigtet for drabet på Hanne With som nytårsnat i 1990, blev fundet dræbt med utallige knivstik.

Hanne With som blot var en 23-årig ung kvinde, mistede livet nytårsnat på bestialsk vis, ved at have fået påført sig flere knivstik.

Drabet fandt sted på Fensmarkgade på Nørrebro og har indtil nu været uopklaret.

Politiet skriver i en pressemeddelse:

‘En analyse foretaget af Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut har nu givet politiet et gennembrud i den 34 år gamle sag. Analysen har nemlig påvist, at dna-materialet stammer fra et nært familiemedlem til en konkret person, hvis dna findes i politiets dna-register.’

Drabet på Hanne With er gennem årene blevet efterforsket løbende, og i takt med udviklingen i dna-teknologien har Københavns Politi koncentreret sig om analyser af dna-materialet, nytårs nat blev fundet på Hanne Withs bukser.

DNA stammer fra nært familiemedlem

Politiet skriver videre i deres pressemeddelse:

‘En analyse foretaget af Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut har nu givet politiet et gennembrud i den 34 år gamle sag. Analysen har nemlig påvist, at dna-materialet stammer fra et nært familiemedlem til en konkret person, hvis dna findes i politiets dna-register’

(Artiklen forsætter under billedet)

Det har gjort at politiet tirsdag tog ind på mandens arbejdsplads og anholdte samt sigtede den 53-årig mand for drabet på Hanne With.
Manden skulle igennem flere år, havde boet i henholdsvis Ebeltoft, Grenaa og Randers.

Den 53-årig sigtede mand er blevet fundet ved hjælp af en såkaldt slægtskabssøgning, hvor dna fra den formodede gerningsmand bliver sammenlignet med det DNA som er blevet fundet på Hanne With, hvor der søges på en slægtrelation.

Den 53-årige mand vil tirsdag blive fremstillet i et grundlovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret i dag kl. 9.30.