Gårdbrand: Køer i fare for at blive ædt op af flammer

Hvis det ikke havde været for en række zoo-medarbejdere, kunne en gårdbrand hurtigt have endt i en endnu større tragedie

Onsdag klokken 11.20 ringede en dyrepasser fra Ree Park 1-1-2, da hun fra parken kunne spotte, at det brændte på en gård ved Fredskoven nær Ebeltoft på Djursland.

Samtidig tog flere medarbejdere fra Ree Park den beslutning at køre hen til den brændende gård for at se, om de kunne hjælpe til.

Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Der var kraftig røgudvikling fra flammerne på gården, og det resulterede i, at stalde med køer kom i fare, da medarbejderne og beredskabet ankom til adressen.

Det hele endte dog med en lykkelig afslutning.

(Artiklen fortsætter under billedet)

“Zoo-medarbejderne kørte hen til bygningen, hvor de fik 20 køer ud fra en stald, hvor der var en del røg. Køerne blev efterfølgende indfanget, og hverken dyr eller mennesker kom til skade i forbindelse med branden,’ oplyser Østjyllands Politi.

Presse-fotos.dks udsendte oplyste i forbindelse med sin tilstedeværelse på gården, at man kunne se zoo-medarbejderne rende rundt på en nærliggende mark for at indfange køerne.

Østjyllands Politi mener på nuværende tidspunkt, at branden formentlig er opstået på et høloft, hvorefter flammerne har spredt sig og skabt skade på gården.

Den nærmere brandårsag er endnu ikke kendt.