Går amok med armbrøst foran israelske ambassade

En person gik lørdag til angreb på en politibetjent foran den israelske ambassade i Beograd i Serbien

En politibetjent har lørdag dræbt en person med flere skud foran den israelske ambassade i Beograd i Serbien. Den dræbte havde forinden skudt politibetjenten med en armbrøst.

Det oplyser den serbiske indenrigsminister Ivica Dacic, som kalder angrebet for et “terrorangreb mod Serbien”.

Episoden fandt sted omkring klokken 11. Personen, der skød med en armbrøst, er på nuværende tidspunkt ved at blive identificeret, lyder det fra indenrigsministeren.

Politibetjenten var på vagt, hvor han sikrede den israelske ambassade. Han blev ramt i nakken af en pil.

– Betjenten brugte et våben i selvforsvar og besejrede den, der angreb, som efterfølgende døde som følge af sine kvæstelser, siger Ivica Dacic.

Betjenten er ifølge det serbiske nyhedsbureau Tanjug i kritisk tilstand.

Flere personer er blevet anholdt i forbindelse med hændelsen.

– Der er nogle indikationer på, at de anholdte er en del af Wahhabi-bevægelsen, men det er ikke bekræftet, siger Ivica Dacic.

Her henviser han til en streng islamisk skole.

Politibetjenten befandt sig i et vagthus, og personen havde angiveligt henvendt sig til betjenten flere gange for at spørge om vej til et museum.

Pludselig trak personen en armbrøst fra sin taske og skød betjenten, fortæller indenrigsministeren.

Israels udenrigsministerium udmelder, at der har været et “forsøg på terrorangreb i nærheden af den israelske ambassade i Beograd”.

– Ambassaden er lukket, og ingen ansatte ved ambassaden kom til skade, står der i en erklæring fra ministeriet.

Det serbiske politis efterforskere omringede liget af den mistænkte efter episoden, som lå på gaden uden for ambassaden.

De var klædt i hvide retsmedicinske dragter. Derudover var flere politikøretøjer til stede.

I 2009 dømte den serbiske domstol fire muslimer, der var tilhængere af Wahhabi-bevægelsen, for at planlægge at angribe et fodboldstadion i en sydlig by i Serbien.

I en meget tragisk sag florerer der flere billeder på de sociale medier af en ung student, der efterlyses. Der er samtidig sket en støre udrykning af akutlægebil, ambulancer og politi til et sted, da han nu frygtes omkommet.

Billeder fra gerningsstedet – Foto: X