29. aug. 2022 - 20:48

Fupmail i omløb: “Lad være med at trykke på noget”De seneste dage har flere tusinde medlemmer af Sygeforsikring Danmark modtaget fupmails. I mailen står, at medlemmerne har nogle penge tilovers, som skal udbetales til dem. I bunden af mailen findes et link, der tilsyneladende skal bringe medlemmet ind på en side, hvor de kan få pengene udbetalt.

“Det bedste råd til medlemmerne vil være, at man aldrig skal trykke på noget link, hvis man modtager en mail fra os”, oplyser Sygeforsikring Danmark.

Sygeforsikring Danmark oplyser endvidere, at de ikke kommunikerer gennem mails, men kun gennem deres app.

Mange flere i omløb

Det er ikke den eneste mail, der i omløb lige nu. Flere mennesker har tidligere modtaget alt fra afpresning til retssager om sexhandel. For nogle uger siden sendte Rigspolitiet også en advarsel ud:

Derfor opfordrer flere instanser til, at borgerne er ekstra forsigtige, da de kriminelle bliver bedre til at lokke oplysninger ud af folk, der falder i fælden, og får franarret personlige oplysninger.

Det kan derfor være en god ide at downloade appen ‘mit digitale forsvar’, som Forbrugerrådet Tænk står bag. Appen holder brugerne opdateret omkring de nyeste trusler på internettet.