Fuldstændig tilfældige ofre ramt af 10 skud i masseskyderi

Da et masseskyderi i sommer brød ud på Christiania, blev i alt fem personer ramt af skud. Et tilfældigt offer blev blandt andet skudt i halsen, mens en kvindelig turist midt i den paniske flugt pludselig kunne mærke et smæld i hånden. Nu løfter anklageskriftet sløret for et masse detaljer og bevidner, hvor voldsomt masseskyderiet egentlig var

Om aftenen den 26. august i fjor blev mindst 23 skud affyret omkring Stjerneskibet i Pusher Street på Christiania med henblik på at dræbe et 30-årigt Hells Angels medlem.

Mindst 13 skud tog livet af rockeren, der tidligere havde været medlem af en københavnsk indvandrebande, men hele ti vildfarne projektiler ramte tilfældige og uskyldige mennesker, der opholdt sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

I hvert fald hvis man skal tro det anklageskrift, som Presse-fotos.dk netop har fået aktindsigt i.

Skyderiet blev ifølge anklagemyndigheden foretaget af et 28-årigt og et 29-årigt medlem af den forbudte bande Loyal To Familia, der tilsammen var bevæbnet med tre pistoler.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Redningsmandskabet rykkede massivt ud til Christiania umiddelbart efter masseskyderiet

Da de to LTF’ere ankom til Christiania klokken 19.25 parkerede de deres elcykler ved Fredens Ark og gik målrettet mod Stjerneskibet, hvor de affyrede mindst 23 skud med de tre pistoler.

Det 30-årige dræbte HA-medlem, der var mål for angrebet, blev ramt af mindst 13 skud. Ifølge anklageskriftet blev han ramt af flere skud i ryggen, benene og i penis, hvilket medførte, at han afgik ved døden.

Et tilfældigt offer var i flere dage i livsfare efter at være blevet ramt af mindst seks vildfarne skud. Anklagemyndigheden ved Københavns Politi oplyser i tiltalen, at offeret blev ramt af et skud i halsen, et skud i højre side af brystkassen, et skud i brystkassens venstre sideglade, to skud på bagsiden af højre lår samt et skud på højre side af ryggen.

Et andet tilfældigt offer blev ramt af et skud i højre underben, mens et tredje tilfældigt offer blev ramt af to skud i højre underarm.

En 32-årig kvindelig turist, der var på ferie i København, blev det fjerde tilfældige offer for masseskyderiet efter at være blevet ramt af et skud i venstre lillefinger.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet var bevæbnet med automatvåben, da de rykkede ind på Christiania

Efter masseskyderiet flygtede de to gerningsmænd på deres elcykler, men under flugten på Christianshavns Voldanlæg styrtede den 28-årige part på sin cykel.

Det fik ifølge anklageskriftet de to gerningsmænd til at efterlade cyklerne og flygte til fods for kort efter mødes med en tredje tiltalt, der skulle brænde gerningstøjet i en offentlig skraldespand.

Den tredje tiltalte blev anholdt på voldanlægget ved Christiania umiddelbart efter at have sat brand til tøjet. Det førte siden til, at Københavns Politi kunne tiltale i alt fem personer i alderen 18 til 29 år og alle medlemmer af Loyal To Familia for et drab og fire drabsforsøg.

Anklagemyndigheden vil under den kommende retssag nedlægge påstand om konfiskation af de to elcykler, en halvautomatisk pistol af mærket FN Browning, en halvautomatisk pistol af mærket Hafdasa, en omdannet gas- og signalpistol af mærket Aksa samt en Ford Mondeo Stationcar, der blev brugt som flugtbil, efter gerningsmændene efterlod cyklerne på Christianshavns Voldanlæg.

Sagen er endnu ikke berammet ved Københavns Byret, men anklagemyndigheden vil kræve, at der afsættes mellem 18 og 20 retsdage.

Alle billederne i artiklen er fra timerne efter skyderiet