07. feb. 2022 - 23:27

Frygter at forsvundne Mia er blevet udsat for forbrydelse: Eftersøger mørk bilFoto: Nordjylllands Politi

Der efterforskes i øjeblikket massivt i sagen om den forsvundne 22-årige Mia Skadhauge Stevns.

I den forbindelse er politiet i løbet af deres efterforskning kommet på sporet af en mørk personbil, som Nordjyllands Politi finder meget interessant i deres efterforskningsarbejde.

Annonce

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse mandag aften.

Det står nu klart for Nordjyllands Politi, at den savnede kvinde bevægede sig fra Jomfru Ane Gade og videre mod Borgergade, hvorefter hun gik ad Vesterbro mod syd på det vestlige fortov. Her samler en mørk bil hende op – ud for Vesterbro 99 – ved supermarkedet Netto klokken 06:09.

– Bilen standsede kort op, og vi kan se, at Mia satte sig ind, hvorpå bilen kørte ad Vesterbro i sydlig retning. Derpå ved vi ikke, hvor bilen kørte hen. Det er det, som vores efterforskning blandt andet skal kortlægge præcist, siger Frank Olsen, og fortsætter:  

– Men tilsammen gør disse oplysninger, at vi arbejder ud fra en formodning om, at Mia muligvis er blevet udsat for en forbrydelse.   

Sådan ser bilen ud 

Foto: Nordjylllands Politi
Foto: Nordjylllands Politi
Foto: Nordjylllands Politi

Det er endnu ikke lykkedes politiet at fastslå, hvilket mærke bilen er. Derfor beskriver Nordjyllands Politi det kun som en mørk personbil.

Måske en pirattaxa

Politiet opfordrer alle, som er blevet transporteret hjem i en pirattaxa i Aalborg natten mellem lørdag og søndag den 5. og 6. februar om at kontakte politiet.

Annonce

Det sker, fordi man arbejder ud fra en formodning om, at den savnede 22-årige måske er blevet samlet op af en såkaldt pirattaxa.

– Det kan være oplysninger af væsentlig betydning for efterforskningen, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Politiet søger vidner

Alle personer, som har været i området omkring Vesterbro ved Netto omkring klokken 06:00 søndag morgen, opfordres til at rette henvendelse til politiet.

-Vi er interesseret i alle oplysninger. Selv små detaljer kan være vigtige i en stor efterforskning, så tøv ikke: Ring til os, hvis du mener, at du har set noget, siger vicepolitiinspektøren.  

Annonce

Vicepolitiinspektøren beder også alle, som har en eller anden form for overvågning, som har optaget i tidsrummet søndag klokken 06-08, til at tage kontakt.

– Hvis man bor i og omkring Aalborg Kommune, og man har video eller anden overvågning i sin bil, sit hjem eller andet, som man ved har optaget i tidsrummet søndag morgen omkring kl 0600-0800, så skal man straks sikre det, så det ikke bliver slettet. Og jeg vil også gerne opfordre til, at man ser det igennem, og hvis der er noget, der giver anledning til bekymring, så skal man ikke tøve med at ringe til os.

Politiet vil gerne kunne kortlægge den mørke personbils færden, hvilket disse optagelser fra video eller overvågning kan være medvirkende til at hjælpe med.  

Det gælder også bilister, som måske er kørt forbi Vesterbro omkring tidspunktet for den 22-årige Mias forsvinden og som har overvågning i bilen. Man skal sørge for, at denne overvågning ikke bliver slettet og straks aflevere den til Nordjyllands Politi, så politiets teknikere kan få udlæst optagelserne og undersøge dem.

Det gælder ikke kun bilister, men alle former for optagelser eller dokumentation fra Vesterbro i tidsrummet omkring klokken 06:00 søndag morgen.

Leder fortsat intenst 

Politiet fortsætter stadig deres intense arbejde med at finde den savnede 22-årige. Derfor vil man opleve mere politi i gadebilledet end normalt.

– Vi har stadig styrker på gaden, der leder efter Mia – og det arbejde fortsætter vi med i den kommende tid. Vi er meget bekymrede for hende, oplyser vicepolitiinspektør Frank Olsen.  

Politiet efterforsker også en række andre spor, som efterforskningsledelsen dog ikke vil komme nærmere ind på.

– Jeg kan kun sige, at vores efterforskning i øjeblikket er bred, og at den som en følge deraf går i flere retninger. Det er normal politifaglig procedure i sager af denne karakter. Og derfor har vi også store styrker indkaldt til at bistå med opklaringsarbejdet,” pointerer vicepolitiinspektøren.  ANDRE LÆSER OGSÅ