Føtex, Bilka og Netto med nyt forbud: Sådan må du ikke gøre

Forbuddet kommer til at gælde i alle handlende i Bilka, Netto og Føtex.

Hvis du handler dagligvarer i Føtex, Netto eller Bilka skal du nu være forberedt på et forbud. Det kommer til at ramme alle handlende.

Salling Group, som blandt andet ejer Netto, Føtex og Bilka-butikker har nu indført et forbud, som kommer til ramme alle, der besøger butikkerne i hele landet.

Det oplyser Salling Group til Børsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Forbuddet mod fotografering og video kommer til at gælde i alle handlende i Bilka, Netto og Føtex.

En stigende tendens

Nu skal det være slut med at filme og tage billeder i butikkerne. Denne beslutning er taget, fordi man vil sikre kunder, som kan blive filmet eller få taget et billede, som de ikke har givet samtykke til.

En tendens, der i stigende grad kan ses i butikkerne i hele landet, fortæller Jacob Krogsgaard Nielsen. Han er presseansvarlig hos Salling Group.

“Vi oplevede en stigende tendens til, at personer lavede optagelser af sig selv og andre og tog kunder og ansatte som gidsler i optagelser, de ikke havde kendskab til eller ønskede at være en del af,” fortæller Jacob Krogsgaard Nielsen til mediet.

Det er ikke kun uskyldige videoer, hvor kunder filmer varer, som de vil vise til familie og venner for at få de pårørendes mening om et givent produkt i eksempelvis Bilka.

I nogle tilfælde har der været tale om pranks, som både kunder og ansatte er blevet udsat for, lyder det.

Derfor tager koncernen nu kampen om og forsøger at gøre noget ved det stigende problem. På den måde kan man komme lignende episoder i forkøbet.

“For eksempel handlede noget om at forskrække eller lave sjov med kunder. Det skete uden hverken vores eller kundernes samtykke, og derfor blev vi enige om at hænge de her skilte op”, oplyser den presseansvarlige for blandt andet Bilka.

i Bilka er man også gået forrest med julefejringen. Her er både and og steg kommet på tilbud. Et tilbud, som har fået kunderne til at rage til sig og udnytte tyvstarten, hvor man byder julen velkommen et halvt år for tidligt.