30. dec. 2022 - 18:26

Forsvarets bomberyddere tilkaldt: 41-årig havde flere hundrede kilo fyrværkeri i sin bilPolitiet standsede natten til fredag en 41-årig mand fra Viborg, der viste sig at have flere hundrede kilo fyrværkeri i sin bil.

Manden kørte i en varebil, og politiet formoder, at fyrværkeriet er stjålet. Det skriver Østjyllands Politi i deres døgnrapport.

Betjentene fik lidt over midnat øje på varebilen i en rundkørsel ved Ringvej Syd/Merkurvej i Randers SØ, og de besluttede sig for at lave en rutinekontrol. De fik hurtigt dirigeret bilen ind til siden. Derefter fik de kontakt med føreren, der oplyste sit navn og cpr-nummer. Han fortalte, at han havde glemt sit kørekort og ikke havde andet ID på sig. 

Betjentene besluttede at tage et kig bag i bilen, og det viste sig, at varerummet var delvist fyldt med kasser med fyrværkeri. Kasserne havde alle havde fået revet mærkaterne af, så man ikke kunne se, hvor det kom fra. 

LÆS OGSÅ: Tragisk dødsfald: Godsejer fundet død på sit slot

Da føreren af bilen ikke ville fortælle, hvor han havde købt fyrværkeriet henne, fik betjentene mistanke til, at det var stjålet. Derfor anholdt de ham og sigtede ham for tyveri fra et ukendt sted. 

På grund af de store mængder fyrværkeri, der udgjorde omkring 300 kg NEM (netto eksplosiv mængde), blev ammunitionsrydningstjenesten (EOD) tilkaldt for at fjerne det hele på sikker vis. 

Efter at have spurgt yderligere ind til mandens identitet, erkendte han, at han havde udgivet sig for at være en anden. Han opgav nu rette navn – det viste sig, at han var en 41-årig mand fra Viborg, der i øvrigt er frakendt kørekortet. Han blev derfor også sigtet for at have opgivet falsk navn og for kørsel i frakendelsestiden. 

LÆS OGSÅ: Ung mand bider politibetjent

Derudover bliver han formentligt sigtet for at have transporteret en større mængde fyrværkeri, der ikke var til eget brug. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og forsøger at finde frem til, hvor fyrværkeriet stammer fra. ANDRE LÆSER OGSÅ