Forsvaret bygger bro ved Rigshospitalet

Man kan blive mødt af et noget uvant syn fra mandag den 28. marts til torsdag d. 31. marts, hvor man kan se uniformerede soldater på og ved Rigshospitalet.

Soldaternes tilstedeværelse på stedet skyldes, at Region Hovedstadens Center for Ejendomme har bedt ingeniørregimentet om hjælp til at etablere en feltbro.

Det oplyser Rigshospitalet i en pressemeddelelse.

Feltbroen skal hjælpe med at løse trafikale udfordringer i forbindelse med byggeriet af Mary Elizabeth Hospital, som er Region Hovedstadens nye hospital til børn, unge og gravide. 

Hospitalet kommer til at sprede sig over 58.000 kvadratmeter og syv etager, og samler behandling og undersøgelser af børn og unge i alderen 0-18 år under et tag.

Ingeniørregimentet har stillet 30 soldater til rådighed, som skal stå for at etablere feltbroen fra Henrik Harpestrengs Vej ved byggegrunden til det nye hospital.

Den midlertidige feltbro skal løse problemet, som er opstået i forbindelse med den kommende tunnel, som skal forbinde det eksisterende Rigshospital og det nye byggeri sammen.

Store mængder jord er gravet op i forbindelse med arbejdet med tunnelen og derfor er vejen lukket for kørsel for at gøre plads til tunnelen, hvilket har besværliggjort det at få byggematerialer frem.

– Jeg er stolt over og glad for, at Forsvaret har sagt ja til at hjælpe med at etablere en midlertidig feltbro på byggepladsen ved Mary Elizabeths Hospital. Det betyder rigtig meget. De trafikale udfordringer, er en stor hindring for byggeriet, og nu bliver de løst hurtigt og effektivt, samtidig med at ingeniørtropperne fra Forsvaret får mulighed for at øve sig i etableringen af en feltbro. Det er win-win. Indsatsen kunne dog ikke lykkes uden også en særlig indsats fra de tilstedeværende entreprenører, NCC, Per Aarsleff og LM-Byg, så de skal også have en stor tak med på vejen for deres bidrag til, at denne plan kan lykkes, siger Michael Hyllegaard, som er senior projektchef hos Center for Ejendomme.

Begge parter får noget ud af samarbejdet

Det er ikke kun Region Hovedstaden, som er officiel bygherre, som får noget ud af samarbejdet med Forsvaret.

Ingeniørregimentet har nemlig takket ja til at løse opgaven, da deres ingeniørtropper får en unik mulighed for træning i at bygge en feltbro – og samtidig hjælper til med at løse de trafikale udfordringer ved Rigshospitalet.

Feltbroens elementer vil blive leveret med seks lastvognstog, som ankommer til Svanemøllen Kaserne og derefter bliver kørt til Rigshospitalet.

Her vil soldaterne stå klar til at samle dem.

Almindeligvis kan ingeniørtropperne bygge en feltbro på en formiddag.

Men da soldaterne vil modtage undervisning undervejs, er der afsat fire dage til opgaven.

Feltbroen forventes at blive taget i brug umiddelbart efter, den er blevet samlet og til slutningen af juli 2022.