Forsvarer for Philip Westh: Drab og voldtægt på Emilie Meng ikke bevist

Der er mange ubekendte, i forhold til hvad Emilie Meng blev udsat for, mener forsvarer. 33-årig nægter drab

Anklagemyndigheden gætter for meget i sagen om drabet på Emilie Meng.

Det mener forsvarer Karina Skou, som i Retten i Næstved fremhæver, at det blandt andet ikke står klart, hvordan, hvor og hvornår den 17-årige pige skulle være blevet slået ihjel i 2016.

– Jeg mener ikke, at der er bevis for drab, og jeg mener heller ikke, der er bevis for voldtægt. Så det skal han frifindes for, siger hun.

Hendes klient, en 33-årig mand fra Svenstrup ved Korsør, er tiltalt for at have bortført, voldtaget og dræbt Emilie Meng.

Hun forsvandt, da hun natten til den 10. juli 2016 gik fra Korsør Station. Hendes lig blev fundet næsten et halvt år senere i en sø i Regnemarks Bakke cirka 60 kilometer fra Korsør Station.

Den 33-årige nægter at have noget med det at gøre.

Forsvareren mener slet ikke, det er bevist, at Emilie Meng blev udsat for voldtægt.

– Igen er det noget, anklagemyndigheden gætter på. Det skal være bevist uden for enhver rimelig tvivl, og det er det ikke her.

– At hun er nøgen, og at bukserne vender på vrangen, viser ikke noget, siger Karina Skou om fundet af liget.

Det fremgår af tiltalen ikke, hvornår den 17-årige skulle være blevet voldtaget. Det skulle være sket på “et p.t. ukendt sted”, står der i anklageskriftet.

Anklager Susanne Bluhm fortalte under sin procedure, at hun mener, at den 33-årige mand har ventet i sin bil på et muligt offer ved Korsør Station.

– Han kan se, at hun er alene, at hun er en ung pige, og stationen er ved at være tømt for mennesker, lød det.

Den 33-årige mand er også tiltalt for at have bortført og begået seksuelle overgreb på en 13-årig pige ved Kirkerup og overfaldet en 15-årig pige ved Sorø.

Men ifølge anklageren har den tiltalte mange gange ledt efter ofre.

– Jeg er sikker på, at han mange gange har ventet ved en station, har kørt rundt eller holdt ved en efterskole og kigget efter ofre, sagde Bluhm onsdag formiddag.

I sagen om drabet på Emilie Meng er et vigtigt bevis for anklagemyndigheden, at der er fundet en rulle pakketape hos den tiltalte, hvorpå der er DNA, som sandsynligvis stammer fra Emilie Meng.

Desuden viser en sammenligning, at tapen med størst mulige sandsynlighed har siddet sammen med et stykke tape, som er fundet omkring Emilie Mengs hals.

Karina Skou sår dog tvivl om det, fordi man havde klippet et stykke af tapen, som blev fundet på Emilie Mengs lig og derfor manglede et stykke at sammenligne med.

Desuden mener hun ikke, at man kan afvise tiltaltes forklaring om, at han formentlig har fundet tapen nær Regnemarks Bakke.

Der afsiges skyldkendelse den 28. juni klokken 10. Strafudmålingen finder sted senere samme dag.

/ritzau/