Forsætter evakuering: Flere eksplosiver fundet i Korsør

Dronefoto af området

Forlev Friskole har natten igennem taget imod borgere fra området Frølunde Fed ved Korsør, der er blevet bedt om at lade sig evakuere. 

– Der har været omkring 40 overnattende personer her – i alle aldre vil jeg sige. Der er også mange forskellige slags hunde med, siger Majse Dahl, der er skoleleder på Forlev Friskole tidligt tirsdag morgen.

– Der har været en glæde ved, at man kan komme ind et sted, men selvfølgelig også en bekymring om at blive evakueret, siger skolelederen, der – ligesom flere af de evakuerede – ikke har fået meget søvn.

Skoleledelsen planlægger at tilbyde husly, så længe de evakuerede har brug for det. 

Politiet evakuerede mandag aften borgere, der bor inden for en radius af 500 meter fra en adresse ved Korsør, hvor en mand tidligere på dagen blev dræbt i en eksplosion.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde kort efter klokken 01 natten til tirsdag været i kontakt med 100 borgere, som var blevet bedt om at lade sig evakuere, oplyste vagtchef Lars Denholt.

40 personer har tilbragt natten på friskolen, mens andre er taget videre til eksempelvis familiemedlemmer. 

– Nogen kom i går aftes, men har så kunnet køre til familie i løbet af aftenen eller natten, siger Majse Dahl.

På friskolen har myndighederne udleveret soveposer og liggeunderlag, mens skolen har stillet klasselokaler til rådighed til hver enkelt familie. 

Der har hele natten været kaffe på kanden, lyder det fra skolelederen.

Politiet skriver kort før klokken 06 tirsdag morgen på X, at der i løbet af tirsdagen skal fjernes eksplosiver, der er blevet fundet på adressen ved Korsør. 

– Vedrørende Broholmvej i Korsør. Vi er stadig til stede, og den nuværende afspærring opretholdes formentlig det meste af dagen, lyder det på X.

Læs også: Kraftig brand hærger boligblok: Flere evakueret