05. dec. 2022 - 10:45

Forældrepar begik vold og seksuelt misbrug af egne børnFoto: Københavns Byret

En mor og far er mandag blevet kendt skyldig i seksuelt misbrug, blufærdighedskrænkelse og vold mod egne børn

Et forældre par, en 49-årig kvinde og en 54-årig mand, er netop ved Københavns Byret dømt skyldige i seksuelt misbrug af et fælles drengebarn, der som 8-årig endelig blev fjernet fra hjemmet.

Overgrebene på den 8-årige dreng er foregået over flere år.

Forældrene er derudover også blevet kendt skyldige i at have udøvet vold mod to af deres fælles børn over flere år. De blev slået med flad hånd på kroppen og blev slået i numsen.

Faren blev alene kendt skyldig i at have blufærdighedskrænket en mindreårig datter ved at have bevæget sin penis ved datterens kønsdele ude på hendes tøj. Datteren var syv år gammel, da hun blev fjernet fra hjemmet.

Samtidig har dommeren kendt forældrene skyldige i nedværdigende behandling af alle de fire børn, der var i familiens hjem – det skete blandt andet på den ene dreng ved, at han fik gaffatape på munden, hvis han larmede.

SE OGSÅ: ALVORLIG ULYKKE: SKØD SIG SELV I HOVEDET MED SØMPISTOL

De var også tiltalt for at have voldtaget deres pige, men det forhold blev de frifundet for.

‘Pigens forklaring var troværdig, men retsformanden siger ved oplæsning af kendelsen, at barnets hukommelse var meget begrænset, og at vidneforklaringen var udetaljeret,’ oplyser Ritzaus Bureau, der var til stede under retssagen.

På den baggrund mente retten ikke, at man med sikkerhed kunne finde det bevist, at forældreparret havde voldtaget datteren.ANDRE LÆSER OGSÅ