For anden gang nogensinde i København: Voldsdømt 29-årig må ikke nærme sig nattelivet i seks måneder

En 29-årig mand er i dag blevet idømt fire måneders fængsel for grov vold begået i nattelivet i Indre by i København den 12. september ved Københavns Byret.

Derudover er den 29-årige blevet idømt et såkaldt opholdsforbud i nattelivet i seks måneder.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Dermed er det kun anden gang i København, at en person er blevet dømt efter den nye regel om opholdsforbud i nattelivet.

Reglen trådte i kraft 1. juli, og den giver domstolene mulighed for at udstede et opholdsforbud til tiltalte mod at gå på barer og diskoteker i nattetimerne.

Første gang en person blev idømt opholdsforbuddet i nattelivet var, da en 31-årig mand slog en ældre kvinde med knytnæve under Pride i København. Han blev dømt i oktober.

Reglen gælder for personer, som har begået lovovertrædelser i relation til nattelivet. Det kan være sig vold, våbenbesiddelse, hærværk og lignende i eller omkring nattelivet.

Bliver man dømt efter den nye regel om opholdsforbud, må man altså ikke gå på barer eller diskoteker i hele landet i nattetimerne.

Man må heller ikke opholde sig i de såkaldte nattelivszoner mellem 00-05. Sådanne zoner findes i dag flere steder i København og i Randers og Aarhus. Forbuddet gælder i op mod to år.

Opholdsforbuddet har tidligere modtaget kritik – blandt andet fordi, at nogle mener, at reglen er for hård, og at der er tale om dobbeltstraf oven i fængselsstraffen.

Forsvarsadvokat Torben Brøndum Rasmussen sagde til DR i oktober, at reglen er problematisk, da den først træder i kraft, efter at den dømte har afsonet sin straf. Derfor er der tale om en dobbeltstraf, som samtidig sidder løst på dommeren, mener han.

“Det kan vel ikke være rigtigt, at en forretningsmand i Jylland, der får 60 dages fængsel for at komme op at slås i en julefrokostbrandert, ikke må gå i byen i København. Det er dobbeltstraf, og jeg synes, det er lidt mystisk,” sagde han dengang til DR.