03. aug. 2022 - 15:04

Første gang nogensinde: Politiet indfører strafzone før Brøndby-kampHvis fodboldballaden fortsætter på torsdag, hvor kampen mellem Brøndby IF og FC Basel bliver fløjtet i gang, så kan det få større konsekvenser for de involvererede parter.

Det er nemlig første gang, at politiet indfører en strafzone før en fodboldkamp. Det betyder, at straffen for for eksempel vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden – begået i zonen kan straffes med op til dobbelt straf.

Beslutningen kommer på baggrund af de voldsomme scener, der fandt sted den 28. juli, hvor fans på og udenfor stadion røg i totterne på i hinanden.

LÆS OGSÅ: VILDE SCENER – POLSKE HOOLIGANS FÅR TÆSK I BRØNDBY

”Vi arbejder hårdt for, at fodboldkampe bliver en hyggelig sportsbegivenhed. Desværre er vores erfaring, at nogle kampe forvandler et område, som er fredeligt til daglig, til en konfliktzone, fordi visse fangrupperinger aktivt søger konfrontationer, vold og uroligheder, og til kampen på torsdag kommer der efter vores vurdering risikofans fra ude- og hjemmehold med dertil hørende risiko for vold og ballade,” siger politiinspektør Mogens Lauridsen, Københavns Vestegns Politi.

Her gælder zonen

Den skærpede strafzone gælder på stadion og et område omkring stadion afgrænset af Park Allé, Motorring 3, Holbækmotorvejen, Bygaden, Præstegårdsvej, Seminarievej, Bygaden og Park Allé. 

Straf-zonen gælder fra torsdag den 4. august klokken 10 til fredag den 5. august 2022 klokken 4.