05. aug. 2021 - 8:15

Følg præsten fra mord til dom – Maria sagenParrets hjem i Frederikssund

Thomas Gotthard blev tirsdag d. 3 august 2021 omkring kl. 18.58 ved retten i Hillerød, idømt 15 års fængsel for fuldt planlagt drab på sin hustru Maria From Jakobsen i Frederikssund.

Parrets hjem i Frederikssund

Thomas Gotthard – 44 år og far til 4. To af børnene havde han med dræbte Maria From Jakobsen, samt to fra et tidligere ægteskab.
Thomas Gotthard var ansat som præst i Ansgarkirken i Hedehusene inden drabet på sin hustru som selv arbejdede som psykolog på Holbæk sygehus.

I dagene op til Maria From Jakobsens forsvinden, planlagde hendes mand Thomas Gotthard det mest modbydelige man kan udsætte en familie for nemlig drab.

Annonce
Familiens hus/ have hvor Thomas Gotthard dræbte sin hustru Maria From Jakobsen

Mandag D. 26 oktober 2020 mellem kl. 08.24-09.45 dræbte Thomas Gotthard sin hustru Maria From Jakobsen i parrets have ved at slå hende med et voldsomt slag i baghovedet med en sten for derefter at holde en hånd for hendes øjne samt hendes mund og næse.
Efter drabet puttede Thomas Gotthard, Maria From Jakobsens lig op i en særlig indkøbt 208L fodertønde som han derefter satte i parrets skur.

Skuret hvor Thomas Gotthard gemte remedier inden drabet samt derefter Marias lig.

Om natten hvor børnene sov kørte Thomas Gotthard ud til en adresse i Store Rørbæk, hvor et faldefærdig gammel hus lå ud til vejen. Her stillede han tønden med Maria og overhældte hende med en blanding af kaustisk soda og saltsyre for at opløse liget.
Efter et par dage vender Thomas tilbage til adressen. Men da opløsningen ikke er lykkedes, tager han liget af Maria med ud til en nøje udvalgt Jagthytte i Sundbylille hvor han nedgraver liget.

Jagthytten i Sundbylille, hvor Thomas Gotthard nedgravede og senere opgraver liget for derefter at partere det.
Området ved jagthytten i Sundbylille – samme område hvor politiet finder en fod tilhørende dræbte.
Mulige opgravningssteder ved jagthytten
Afspærret opgravningssted

Efter opgravning af liget og derefter partering, tager Thomas Gotthard liget af Maria med ud til en Spejderhytte (Fjordhytten) på Frederiksborgvej i Roskilde, hvor han med flere liter brændstof over to dage brænder liget af Maria From Jakobsen.
Thomas Gotthard, gør nærmest afbrændingen af liget til en ceremoni, hvor han samtidig vælger at brænde Marias dagbog, et bryllupsbillede samt en tegning fra børnene.

Spejderhytten (Fjordhytten) hvor Thomas i området vælger af afbrænde liget af Maria

Efter afbrænding, kører Thomas Gotthard asken fra afbrændingen ud på Jægersprisgenbrugsplads. Resterne af Maria graver han ned ved en viadukt ved vejen ind til jagthytten i Sundbylille.

Annonce
Viadukten hvor han nedgravede resterne af Maria From Jakobsen

I mellemtiden under afbrændingen valgte Thomas Gotthard af brænde alle beviser, ved at sætte ild til det, ved det nedlagte hus på Store Rørbækvej i Frederikssund hvor han tidligere havde forsøgt at opløse liget.

Branden på Store Rørbækvej, natten d. 4. November 2020.
Branden Store Rørbækvej, natten d. 4 november 2020
Nedbrændte hus ved brandtomten – Juni 2021
Nedbrændte hus ved brandtomten – Juni 2021
Teknikere udbærer bevismateriale fra brandtomten – Juni 2021
Teknikere ved parrets hjem – Juni 2021

Thomas Gotthard havde nøje planlagt drabet på sin hustru. Så nøje at alt var planlagt på såkaldte to do-lister op til uger før drabet, og efter at have fået inspiration af et afsnit af serien “Breaking Bad”.
Indkøb af fodertønde, indkøb af syre, indkøb af hængelås til tønden, regntøj, brandbare væsker mm. Alt indkøbt kontant, så intet kunne spores.
Bilerne var placeret i Brønshøj og blev nøje flyttet, når hans mobil havde været for tæt på, alle steder til handlinger var nøje udvalgt og stenen som startede hele handlingen mandag morgen d. 26 oktober 2020 var nøje fundet i haven om søndagen.
Alt dette skete fordi at Thomas Gotthard havde et længerevarende forhold til en kollega, samt et ægteskab med Maria som han følte blev mere og mere knasende og efter en tidligere skilsmisse, som han ikke ville ud i igen, var drab den løsning som Thomas Gotthard valgte om morgenen d. 26. Oktober 2020, nemlig at fratage deres fælles børn deres mor.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER