Fodlænke og flere voldsdomme: Nu er han dømt for grov vold og doping

En 35-årig mand er blevet idømt halvandet års fængsel for grov vold mod sin kæreste, mens han afsonede en dom iført fodlænke.

Det voldelige overfald skete i parrets lejlighed d. 13. oktober 2022 i Randers. Det var så alvorligt, at det kategoriseres som ‘vold af særlig brutal eller farlig karakter’.

Manden skulle angiveligt have taget kvælertag, samt slået og sparket kvinden adskillige gange i ansigtet og på kroppen. Derudover havde han kastet hende ind i et skab.

Naboer hørte larmen og kontakte derefter politiet, der ankom til stedet og så kvinden udenfor boligkomplekset. De kørte hende til hospitalet og anholdte manden på stedet.

Manden er tidligere dømt i flere voldsager og fik derfor også en straf på 1,5 års fængsel.

”Det var særligt skærpende, at den 35-årig havde flere forstraffe for vold, og at han begik ny kriminalitet, mens han havde fodlænke på. Det kunne ikke påvises, at kvinden havde været i livsfare, men det var et voldsomt og farligt overfald, og det havde selvfølgelig også indvirkning på straffen,” siger specialanklager Jakob Beyer ifølge politiets pressemeddelelse.

Den 35-åige blev også dømt for besiddelse af dopingpræparater med henblik på videreoverdragelse.