Fodboldstjerne dømt i voldtægtssag: Nu går sagen i landsretten

En tidligere professionel fodboldspiller i en dansk liga blev sidste år dømt for voldtægtsforsøg. Ankesag skulle være begyndt mandag, men er nu udskudt.

Landsretssagen, hvor en fodboldspiller har anket den byretsdom for overgreb og voldtægtsforsøg, han sidste år blev idømt, kom alligevel ikke i gang mandag, hvilket ellers var planen.

Fodboldspilleren var nemlig ikke til stede i retssal 0.2 i Østre Landsret.

Han har ifølge sin forsvarsadvokat, Mette Maria Lorentzen, ikke fået visum, så han kan rejse ind i Danmark.

Anklagemyndigheden kom derfor med en anmodning om, at fodboldspillerens anke helt skal afvises. Anklager Mohammad Sufian Akram mener ikke, at fodboldspillerens fravær er lovligt.

Men det vil landsretten først torsdag tage stilling til.

Ifølge Mette Maria Lorentzen har hendes klient ansøgt om at få visum i tide, men ansøgningen er endnu ikke blevet færdigbehandlet.

Fodboldspilleren blev 23. juni sidste år idømt et års fængsel for krænkelser, seksuelt overgreb og voldtægtsforsøg. Han ankede dommen på stedet.

Cirka en måned senere blev det fastlagt, at ankesagen skulle behandles over fire dage i juni i år med start mandag.

Overgrebet og voldtægtsforsøget, han er dømt for, fandt sted på et hotel i København i april 2022.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, hvorfor medier ikke må nævne fodboldspillerens navn eller andet, der kan identificere ham.

Den fremmødte presse forsøgte mandag at få navneforbuddet ophævet, men også det vil der først torsdag blive truffet afgørelse om.

/ritzau/