18. jul. 2022 - 21:02

Fly på vingerne igen: SAS og piloterne enige om ny aftaleSAS og de strejkende piloter indgår mandag aften en ny overenskomst efter to ugers strejke og otte måneders forhandlinger.

Det skriver flere medier.

Annonce

De 900 begyndte deres strejke mandag 4. juli i protest mod de løn- og arbejdsforhold, som SAS har tilbudt dem i en ny overenskomst.

Strejken har i mellemtiden kostet over en milliard kroner for SAS, der i forvejen har det svært økonomisk.

SAS skal som udgangspunkt spare 5,3 milliarder kroner om året i de kommende år for at få selskabet til at løbe fornuftigt rundt. Heraf havde SAS som udgangspunkt, at piloterne skulle bidrage med et trecifret millionbeløb om året.

Piloterne har været utilfredse med, at SAS har oprettet nye selskaber, SAS Link og SAS Connect, hvor piloterne har dårligere lønninger end i moderselskabet – især fordi SAS havde lovet, at de piloter, som blev fyret under Covid-19 krisen, kunne blive genansat, når pandemien var ovre.

I alt har forhandlingerne imellem SAS og piloterne stået på i otte måneder.

Annonce

Undervejs i den 14 dage lange strejke har SAS optrappet konflikten ved at lockoute kabinepersonalet, der jo under ingen omstændigheder kunne arbejde, fordi piloterne strejkede.

I torsdags sagde SAS, at over 2.500 flyafgange har været aflyst under strejken. Det har ramt over en kvart million passagerer.

Det fremgår endnu ingen steder, hvad den ny overenskomst går ud på.

(Opdatering kl. 22.15: SAS meddeler, at der endnu ikke er indgået en aftale).

Annonce


ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER